Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Αλλαγή του τρόπου πιστοποίησης φορέων και του τρόπου έκδοσης βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας από αυτούς

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με την παρούσα ανακοίνωση σας γνωρίζει ότι στο προσεχές μέλλον η ηλεκτρονική υπηρεσία «Σύστημα Κεντρικής Χορήγησης Βεβαιώσεων Ασφαλιστικής Ενημερότητας μέσω Τηλεομοιοτυπίας» πρόκειται να αναβαθμιστεί.

Συγκεκριμένα, η έκδοση από τους ήδη πιστοποιημένους φορείς/χρήστες (δημόσιες υπηρεσίες, συμβολαιογράφοι, τράπεζες, ΚΕΠ, κ.α.) βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας για τους συναλλασσόμενούς τους θα πραγματοποιείται πλέον μέσω του διαδικτυακού ιστοτόπου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (internet) και όχι μέσω της τηλεομοιοτυπικής τους συσκευής (fax). Γίνεται, κατά συνέπεια, αντιληπτό ότι οι ήδη πιστοποιημένοι φορείς/χρήστες που επιθυμούν να συνεχίσουν να κάνουν χρήση της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας θα πρέπει να εφοδιαστούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό (προσωπικό υπολογιστή, σύνδεση στο διαδικτύο & εκτυπωτή) εφόσον αυτός δεν υπάρχει.

Επίσης, μέσω του ιστοτόπου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πραγματοποιείται πλέον η διαδικασία πιστοποίησης των νέων φορέων/χρηστών. Μόνο οι ήδη πιστοποιημένοι συμβολαιογράφοι θα μεταπέσουν αυτόματα στην αναβαθμισμένη ηλεκτρονική υπηρεσία ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία μέσω διαδικτύου, ενώ κάθε άλλος ήδη πιστοποιημένος ή μη φορέας/χρηστης θα πρέπει να πραγματοποιήσει νέα εγγραφή μέσω διαδικτύου.

Καινοτόμα στοιχεία της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας αποτελούν:

- η χορήγηση βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας τόσο σε ΚΥΡΙΟΥΣ-ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ (για μεταβίβαση κτίσματος) όσο και σε ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΈΡΓΩΝ (για συμμετοχή σε δημοπρασίες) και
   
- η αξιοποίηση των τελευταίων διαθέσιμων επεξεργασμένων δεδομένων της υποστηρικτικής βάσης του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τη στιγμή που υποβάλλεται το αίτημα από τον πιστοποιημένο φορέα/χρήστη.

Τέλος, η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναγνωρίζοντας την ανάγκη περιορισμού της γραφειοκρατίας, βελτίωσης της ευελιξίας των παρεχόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών καθώς και την ανάγκη εξασφάλισης του απαιτούμενου επιπέδου ασφαλείας παρέχει τη δυνατότητα σε όσους φορείς το επιθυμούν να διασυνδέσουν, κατόπιν σύναψης πρωτοκόλλου συνεργασίας, το πληροφοριακό τους σύστημα με το πληροφοριακό σύστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, είτε παράλληλα ή εναλλακτικά με την ανωτέρω δυνατότητα, προκειμένου να εντάξουν την ηλεκτρονική έκδοση των εν λόγω βεβαιώσεων στο λογισμικό που έχουν αναπτύξει και λειτουργούν οι ίδιοι οι φορείς και οι υπηρεσίες που εποπτεύουν.

Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία μετάπτωσης των υφιστάμενων πιστοποιημένων συμβολαιογράφων, τη διαδικασία εγγραφής των πιστοποιημένων φορέων/χρηστών, τη διαδικασία έκδοσης βεβαιώσεων ασφαλιστικής ενημερότητας μέσω διαδικτύου καθώς και τη διαδικασία διαλειτουργικότητας μεταξύ πληροφοριακών συστημάτων θα ακολουθήσουν σύντομα με νεότερη ανακοίνωση.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο