Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Έως 15 Μαρτίου οι προτάσεις ΜμΕ για τον γ' κύκλο του Γ ΚΠΣ

Απο τις 15 Μαρτίου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την μεταποίηση και τον τουρισμό, θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, στο πλαίσιο της έναρξης του γ' κύκλου προκήρυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συνολική δημόσια δαπάνη καθορίστηκε σε 210 εκατ. ευρώ, απο τα οποία τα 138,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της μεταποίησης και τα 71,5 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις. ,...

Απο τις 15 Μαρτίου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που ασχολούνται με την μεταποίηση και τον τουρισμό, θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους σε όλα τα υποκαταστήματα των τραπεζών, στο πλαίσιο της έναρξης του γ κύκλου προκήρυξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η συνολική δημόσια δαπάνη καθορίστηκε σε 210 εκατ. ευρώ, απο τα οποία τα 138,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων της μεταποίησης και τα 71,5 εκατ. ευρώ για τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις.
Η επιχορήγηση κυμαίνεται μεταξύ του 43% έως 50% της συνολικής δαπάνης του επενδυτικού σχεδίου και η ελάχιστη ίδια συμμετοχή πρέπει να είναι 25% και άνω.

Με τη νέα προκήρυξη δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ νέων και παλαιών επιχειρήσεων και κάθε επενδυτικό σχέδιο μπορεί να αφορά απο την προμήθεια εξοπλισμού και τη βελτίωση εγκαταστάσεων έως και τη βελτίωση ποιότητας προϊόντων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των ενισχύσεων, του αναπτυξιακού νόμου και της φορολογικής μεταρρύθμισης.

Το κύριο χαρακτηριστικό της τρίτης προκήρυξης, σε σχέση με τις δύο προηγούμενες, είναι ότι την απόλυτη ευθύνη της υποδοχής των επενδυτικών σχεδίων, της αξιολόγησης, της έγκρισης ή απόρριψης και της καταβολής των ενισχύσεων το αναλαμβάνουν οι τράπεζες, ενώ το δημόσιο θα εποπτεύει την όλη διαδικασία.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι διασφαλίζεται με τη νέα προκήρυξη η ταχύτερη και η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων και ότι θα ακολουθήσουν και άλλες προκηρύξεις, όπως είναι δράσεις για την Κοινωνία της Πληροφορίας, η διεύρυνση των δράσεων σε αστικές περιοχές και η δράση ενίσχυσης ιδιωτών για τη συμμετοχή τους στις Κοινοτικές Πρωτοβουλίες.

Πηγή expres
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο