Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων
Αλλες ειδήσεις

Επιστολή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προς το Υ.Ο. για παράταση προθεσμιών ηλεκτρονικής υποβολής καταστάσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected] Ιστοσελίδα: www.pofee.gr
ΑΠ. ΑΝΑΓ. ΠΟΛ. ΠΡΩΤ. ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ. ΚΑΤ. 545/4787/94

Προς
Τον Γενικό γραμματέα Τελωνειακών & Φορολογικών Θεμάτων
Κo ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ
Κοινοποίηση:
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κo ΠΑΝΤΕΛΗ OIKONOMOY

ΘΕΜΑ: «παράταση προθεσμιών ηλεκτρονικής υποβολής καταστάσεων»

Αρ. πρωτοκ. Εξερχομένου 039

Αθήνα,  12 Σεπτεμβρίου 2011

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

Ο Κλάδος μας, ειδικά την χρονιά που διανύουμε, συνέβαλε με όλες τις δυνάμεις του στην προσπάθεια των μεγάλων αλλαγών που κάνει το Υπουργείο Οικονομικών στον τομέα της μηχανογράφησης και της ολοκλήρωσης της e-Doy. Έχουν μείνει πλέον για ηλεκτρονική υποβολή οι κάθε είδους συγκεντρωτικές καταστάσεις και η φορολογική αναμόρφωση οι οποίες λήγουν μέσα στον μήνα Σεπτέμβριο.

Όμως ο Κλάδος μας έχει ιδιαίτερο φόρτο και ενασχόληση και με άλλο ένα Υπουργείο αυτό των Κοινωνικών Ασφαλίσεων το οποίο και εκείνο από την πλευρά του θέλει να μηχανογραφήσει της υπηρεσίες του και θα το κάνει «μέσα» από τον δικό μας Κλάδο.

Ήδη μεταφέραμε στον αρμόδιο Υπουργό κο Κουτρουμάνη τις εύλογες ενστάσεις μας για την αναζήτηση ξανά (από τις επιχειρήσεις άρα από εμάς) όλων εκείνων των στοιχείων που διαθέτει στην βάση της η Γ.Γ.Π.Σ. για όλες τις επιχειρήσεις που απασχολούν και προσωπικό, ενώ το ίδιο ισχύει για το προσωπικό που ήδη είναι καταχορυμένο στην Γ.Γ.Π.Σ. αλλά και στο Ι.Κ.Α..

Πρέπει να λειτουργήσει μια ΕΘΝΙΚΗ βάση αντίστοιχων δεδομένων που θα συνδέουν το Α.Φ.Μ. με τον Α.Μ.Κ.Α. και θα είναι κοινή για ΟΛΑ τα Υπουργεία.

Όμως σε ότι αφορά το Υπουργείο σας είναι αναγκαίο και ζητούμε την παράταση των παρακάτω υποχρεώσεων που θα υποβληθούν ηλεκτρονικά από τα γραφεία μας έως 31/12/2011 καθώς τα δεδομένα δεν έχουν άμεσο εισπρακτικό όφελος:

- 1. Συγκεντρωτικές καταστάσεις και ισοζύγια των παρ. 1 και 6 αντίστοιχα του άρθρου 20 του Κ.Β.Σ. (Π.Δ. 186/1992).
- 2. Ηλεκτρονική υποβολή καταστάσεων Φορολογικής Αναμόρφωσης
- 3. Οριστική δήλωση Φόρου Εισοδήματος από Ελευθέρια επαγγέλματα
- 4. Οριστική δήλωση Φόρου Εισοδήματος από Εμπορικές Επιχειρήσεις
- 5. των Ισοζυγίων που κατατείθενται ΑΚΟΜΗ σε δισκέτες 3.5’’ στις Δ.Ο.Υ.
   
Και σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας το «σύστημα» να παραμένει ανοικτό για ΟΛΑ τα υποβαλλόμενα έντυπα – ταυτόχρονα – ώστε να αποστέλλονται όποια εξ αυτών είναι έτοιμα και όχι το ένα μετά το άλλο.

Αν η Γ.Γ.Π.Σ. ετοιμάσει την εφαρμογή για το Ε9 πριν την 1/12 ας την δώσει σε λειτουργία, καθώς πολλά Ε9 είχαν ετοιμασθεί με τις δηλώσεις Φ.Ε.
Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                            
Πανίδης  Αβραάμ                                                          

Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο