Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση ΠΟΜΙΔΑ - "τελειωμένη υπόθεση" η ιδιωτική ακίνητη περιουσία στη χώρα μας

Από την ΠΟΜΙΔΑ εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΜΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΤΕΣ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση οφείλει να εξηγήσει στον Ελληνικό Λαό, για ποιο λόγο, ενώ αρνείται να πουλήσει δημόσια περιουσία, για την οποία είναι δεδομένη η αδυναμία διαχείρισής της, ούτε ανακοινώνει μέτρα περιστολής του παμφάγου δημόσιου τομέα, εν τούτοις εξαγγέλλει ένα μέτρο πραγματικού «ξεπουλήματος» της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας, όπως το νέο διετές τέλος στα κτίρια που ανακοίνωσε σήμερα!

Θυμίζουμε ότι το μέτρο αυτό αποτελεί απλώς την κορυφή της πυραμίδας των δημευτικού πλέον χαρακτήρα επιβαρύνσεων που έχουν επιβληθεί την τελευταία διετία στην ακίνητη ιδιοκτησία:

1. Έκτακτη εισφορά ακίνητης ιδιοκτησίας επί ΕΤΑΚ 2009 έως και 9‰

2. 10-20πλασιασμός του ετήσιου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) από 1‰ σε 1% - 2%

3. 10πλασιασμός του Φόρου κληρονομιάς – γονικής παροχής από 1% σε έως 10%

4. Αύξηση φορολογίας εισοδήματος έως 45%, με διατήρηση και του συμπληρ/κού φόρου 1,5-3%, ώστε το εισόδημα από μισθώματα να είναι το μόνο που φορολογείται πάνω από την κλίμακα!

5. Βαρύ ετήσιο τεκμήριο διαβίωσης σε ιδιόκτητη ή και μισθωμένη κατοικία.

6. Κατάργηση απαλλαγής των δαπανών επισκευών κτιρίων από το φορολογητέο εισόδημα

7.  Δυνατότητα μονομερούς κατάργησης των μισθωτικών συμβάσεων εκ μέρους των μισθωτών και θέσπιση διαδικασίας μείωσης των επαγγελματικών μισθωμάτων.

8. Συνεχή καθιέρωση νέων χαρατσιών μέσω υποχρεωτικών επιθεωρήσεων, βεβαιώσεων κλπ., σε βάρος των ιδιοκτητών, ακόμη και σήμερα, με τον υπό ψήφιση νόμο περί αυθαιρέτων, με τη δημιουργία μάλιστα νέων κλειστών επαγγελμάτων με ελάχιστες θεσμοθετημένες αμοιβές και υποχρεωτικούς πελάτες όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας!

Τη στιγμή που οι φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν πλήρως να καταβάλουν τα άμεσα επερχόμενα εκκαθαριστικά των υφιστάμενων φόρων και εκτάκτων εισφορών, οι ιθύνοντες του υπουργείου Οικονομικών εισηγούνται και επιβάλουν και νέες στοχευμένες επιβαρύνσεις σε βάρος τους.  Η κυβέρνηση που δεν θέλει, ή αδυνατεί, να περιορίσει τη σπατάλη στο Δημόσιο και τη φοροδιαφυγή, επιλέγει και πάλι την "εύκολη λύση" της υπερφορολόγησης των "συνήθων κορόιδων" που δεν μπορούν να κρύψουν, ούτε να μεταφέρουν την περιουσία τους στο εξωτερικό.

Η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη εισφορά επί των ακινήτων θα μπορούσε να γίνει ανεκτή και να πληρωθεί από τους φορολογούμενους, εν όψει των σημερινών δραματικών συνθηκών της χώρας, μόνον αν ήταν χαμηλή και επίπεδη, και αν ήταν η μόνη. Όμως σε συνδυασμό με τις ισχύουσες δεκάδες άλλων φόρων, τελών και εισφορών (βλ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ στην ιστοσελίδα μας www.pomida.gr) την κατεδάφιση της μισθωτικής αξίας των ακινήτων που μαρτυρούν τα χιλιάδες ξενοίκιαστα σε όλη τη χώρα και τις συνεχώς επαπειλούμενες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες, καθιστά την ιδιωτική ακίνητη περιουσία στη χώρα μας μια "τελειωμένη υπόθεση", και το τέλος αυτό, το πραγματικό «τέλος» της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, της οικοδομής και της οικονομίας μας...

Υπενθυμίζουμε ότι η νέα κλίμακα του ΦΑΠ που συμπεριλαμβάνεται στον "εφαρμοστικό" νόμο ήδη προβλέπει προσαύξηση έως 500 ευρώ ετησίως σε κάθε φορολογούμενο, μέσω της φορολόγησης του κλιμακίου 200.000 - 500.000 ευρώ με συντελεστή 2ο/οο! Μάλιστα, στην ομιλία του στη Βουλή (δείτε κατωτέρω το Link  για το σχετικό video), κατά τη σχετική συζήτηση (16.6.2011) ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς είχε υπογραμμίσει ότι είναι αδύνατη η πληρωμή όλων των παλαιών και νέων φόρων που προβλέπει το "μεσοπρόθεσμο" πρόγραμμα!
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο