Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πόσο θα μας στοιχίσει ο νέος φόρος στα ακίνητα.

Τι θα στοιχίσει στα νοικοκυριά το σχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Από 25 έως 100 ευρώ θα κυμαίνεται το νέο, ειδικό τέλος δομημένης ακίνητης περιουσίας, για ακίνητο σε περιοχή με χαμηλή τιμή ζώνης (αντικειμενικής αξίας) ενώ σε ακριβές περιοχές, θα φθάνει, ανάλογα με τα τετραγωνικά της κατοικίας, ή της επαγγελματικής στέγης, τα 500 ευρώ ή και τα 1. 000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος το νέο μέτρο θα πλήξει, για δύο χρόνια, περίπου 5.000.000 ακίνητα ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει -για την ώρα- τι θα γίνει στην περίπτωση των ενοικιαστών (αν και λογικά αυτοί θα επιβαρυνθούν).

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως, σύμφωνα τις ανακοινώσεις, είναι ότι το τέλος θα επιβληθεί μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ προκειμένου η επεξεργασία της οφειλής να γίνει με βάση τα στοιχεία του ακινήτου (τετραγωνικά, τιμή ζώνης) που έχει στην διάθεση της η ΔΕΗ αντί της εφορίας.

Η ΔΕΗ θα είναι επίσης αρμόδια για την είσπραξη του τέλους το όπιο σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών μεσοσταθμικά (ανάλογα δηλαδή με την περιοχή και τα τετραγωνικά) θα κυμαίνεται στα 4 ευρώ / τ.μ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που καταρτίζεται από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου οικονομικών για η επιβολή του τέλους θα γίνεται βάση κλίμακα που θα ξεκινά από 0,5 ευρώ / τ.μ., για τις λεγόμενες λαϊκές περιοχές και θα φτάνει τα 10 ευρώ / τ.μ., για τις λεγόμενες «ακριβές» περιοχές.

Με κάποιο τρόπο θα λαμβάνεται υπόψη στην συγκεκριμένη εξίσωση και αν πρόσκειται για κύρια ή αποκλειστική κατοικία η επαγγελματικό χώρο.

Ως προς τον χρόνο καταβολής ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι φέτος το ειδικό τέλος θα επιβληθεί εφάπαξ, σε έναν λογαριασμό της ΔΕΗ, και η είσπραξη θα πρέπει να γίνει μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο προκείμενου το δημοσιονομικό όφελος να καταγραφεί στον φετινό προϋπολογισμό. Για το 2012 μελετάται όμως η δυνατότητα της καταβολής του ειδικού τέλους με δόσεις.

Με απλούς υπολογισμούς βάση των ανακοινώσεων για ένα ακίνητο 70τ.μ. στο Πέραμα το τέλος, λογικά, θα φτάσει στα 35 ευρώ στην Νέα Σμύρνη, για το ίδιο ακίνητο, τα 280 ευρώ και στην Κηφισιά τα 700 ευρώ.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι δεν εγκαταλείπεται ο στόχος της είσπραξης του ΕΤΑΚ του 2009 και του Φόρου ακίνητης περιουσίας για το 2010, καθώς και τα έσοδα αυτά είναι προϋπολογισμένα στο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δράσης, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην είσπραξη των συγκεκριμένων φόρων λόγω της αδυναμίας του μηχανισμούς των εφοριών.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | Σεπτεμβρίου 12, 2011 9:23 π.μ. | Reply
Να ρωτήσω κάτι? Αν δεν πληρωσει ΚΑΝΕΙΣ, τι θα γινει?
Θα κοψουν το ρευμα σε ολη την Ελλάδα??? Ελεος πια...


image description zacalys | Σεπτεμβρίου 12, 2011 11:09 π.μ. | Reply
δεν θα σου δινουν φορολογικη ενημερότητα.Αν εχεις μπλοκάκι δεν θα σου θεωρουν καινουριο, δεν θα μπορεις να αγορασεις ούτε να πουλησεις τιποτα, θα εχεις τοκους επί τόκων και αν δεν εισαι φιλοκυβερνητικός ( της οποιας κυβερνησης) θα σου κοψουν το ρευμα ή θα σου παρουν το σπιτι...
Νομιζω μαλιστα , ειμαι σχεδον βέβαιος ότι η μη πληρωμη ειναι και ποινικο αδικημα...
Η εναλλακτικη λυση αν ολοι δεν πληρωσουμε ειναι να μας διωξουν........
ΑΥΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ και όλη τη διορισμενη πρασινοφρουρία..
ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟΤΕΡΟΙ!!!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο