Αποτελέσματα live αναζήτησης

Διετής έκτακτος φόρος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ - To video με τις δηλώσεις

11 Σεπτέμβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Κόβεται ένας μισθός από όλους τους αιρετούς άρχοντες - Έκκληση στους εφοπλιστές να βοηθήσουν

Τα νέα μέτρα όπως τα ανοκοίνωσε ο Υπ. Οικονομικών


Έκτακτο τέλος στα ακίνητα

«Πρέπει να κάνουμε μία εθνική συλλογική προσπάθεια, να πάρουμε πάνω μας όλοι μαζί το βάρος αυτό» τόνισε ο Ε. Βενιζέλος και εξήγησε ότι χρειαζόταν ένας μηχανισμός υποκατάστασης των μειωμένων αποδόσεων μας.

Χαρακτήρισε το νέο μέτρο επιβολής τέλους στα ακίνητα, το μόνο με τα προσόντα άμεσης εφαρμογής αλλά και κλιμακωτά δίκαιο.

Το τέλος θα εισπραχθεί μέσω των των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα είναι μεσοσταθμικά της τάξης των 4 ευρώ ενώ για ένα ακίνητο σε λαικές ζώνης η επιβάρυνση μπορεί να ανέλθει στο 0,5 Ευρώ.

Για μία πολυτελή κατοικία, κάποιος μπορεί να πληρώσει και 10 Ευρώ σημείωσε, ενώ για την είσπραξη του θα χρησιμοποιηθεί το ήδη υπάρχον μοντέλο.

Η είσπραξη του θα γίνει ως τα τέλη Φεβρουαρίου για να ενταχθεί στα έσοδα του 2011 ενώ για το 2012 το τέλος θα είναι σε πολλές δόσεις.

Την Τρίτη η διαδικασία θα ανακοιινωθεί από ΔΕΗ και τη γενική γραμματεία πλρηοφοριακών συστημάτων.

Επιτάχυνση ψήφισης Προϋπολογισμού του 2012

«Αν θέλουμε να δώσουμε αποστομωτική απάντηση πρέπει να ψηφίσουμε ταχύτερα τον προυπολογισμό του 2012» υπογράμμισε και ανακοίνωση κατάθεση του προσχεδίου στις 3 Οκτωβρίου με στόχο, αν είναι δυνατόν, τη ψήφισή του, πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

«Αν εφαρμόσουμε και τους στόχους του 2012 τότε θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ Ευρώ» σημείωσε, γεγονός που όπως είπε σημαίνει ότι θα έχουμε βγει στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονοσμάτων.

«Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε θωρακισμένα, πολιτικά οικονομικά διπλωματικά απέναντι σε οποιαδήποτε εξέλιξη»

Συμμετοχή εφοπλιστικού κόσμου

Ανακοίνωσε επαφή με τον εφοπλιστικό κόσμο, καθώς, όπως είπε, κάποιοι δεν έχουν μέχρι τώρα καταβάλει αυτό που τους αναλογεί.


Η αναοίνωση για το νέο τέλος ακινήτων



Ολόκληρη η ομιλία του Υπουργού Οικονομικών






Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης