Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Διετής έκτακτος φόρος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ - To video με τις δηλώσεις

Κόβεται ένας μισθός από όλους τους αιρετούς άρχοντες - Έκκληση στους εφοπλιστές να βοηθήσουν

Τα νέα μέτρα όπως τα ανοκοίνωσε ο Υπ. Οικονομικών


Έκτακτο τέλος στα ακίνητα

«Πρέπει να κάνουμε μία εθνική συλλογική προσπάθεια, να πάρουμε πάνω μας όλοι μαζί το βάρος αυτό» τόνισε ο Ε. Βενιζέλος και εξήγησε ότι χρειαζόταν ένας μηχανισμός υποκατάστασης των μειωμένων αποδόσεων μας.

Χαρακτήρισε το νέο μέτρο επιβολής τέλους στα ακίνητα, το μόνο με τα προσόντα άμεσης εφαρμογής αλλά και κλιμακωτά δίκαιο.

Το τέλος θα εισπραχθεί μέσω των των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα είναι μεσοσταθμικά της τάξης των 4 ευρώ ενώ για ένα ακίνητο σε λαικές ζώνης η επιβάρυνση μπορεί να ανέλθει στο 0,5 Ευρώ.

Για μία πολυτελή κατοικία, κάποιος μπορεί να πληρώσει και 10 Ευρώ σημείωσε, ενώ για την είσπραξη του θα χρησιμοποιηθεί το ήδη υπάρχον μοντέλο.

Η είσπραξη του θα γίνει ως τα τέλη Φεβρουαρίου για να ενταχθεί στα έσοδα του 2011 ενώ για το 2012 το τέλος θα είναι σε πολλές δόσεις.

Την Τρίτη η διαδικασία θα ανακοιινωθεί από ΔΕΗ και τη γενική γραμματεία πλρηοφοριακών συστημάτων.

Επιτάχυνση ψήφισης Προϋπολογισμού του 2012

«Αν θέλουμε να δώσουμε αποστομωτική απάντηση πρέπει να ψηφίσουμε ταχύτερα τον προυπολογισμό του 2012» υπογράμμισε και ανακοίνωση κατάθεση του προσχεδίου στις 3 Οκτωβρίου με στόχο, αν είναι δυνατόν, τη ψήφισή του, πριν από τις 31 Οκτωβρίου.

«Αν εφαρμόσουμε και τους στόχους του 2012 τότε θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 3 δισ Ευρώ» σημείωσε, γεγονός που όπως είπε σημαίνει ότι θα έχουμε βγει στο ξέφωτο των πρωτογενών πλεονοσμάτων.

«Αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε θωρακισμένα, πολιτικά οικονομικά διπλωματικά απέναντι σε οποιαδήποτε εξέλιξη»

Συμμετοχή εφοπλιστικού κόσμου

Ανακοίνωσε επαφή με τον εφοπλιστικό κόσμο, καθώς, όπως είπε, κάποιοι δεν έχουν μέχρι τώρα καταβάλει αυτό που τους αναλογεί.


Η αναοίνωση για το νέο τέλος ακινήτωνΟλόκληρη η ομιλία του Υπουργού ΟικονομικώνΤα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description giamitro | Σεπτεμβρίου 11, 2011 10:27 μ.μ. | Reply
Πως τους υπομένουμε αυτούς τους επικίνδυνα ηλίθιους, ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω?Όλοι στους δρόμους για να σώσουμε τούλαχιστων το μέλλον των παιδιών μας.
image description KAOUNIS | Σεπτεμβρίου 12, 2011 12:55 μ.μ. | Reply
ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!!!!! ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ. Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ. ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ¨ΚΥΒΕΡΝΑ¨ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο