Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Θα πάρουμε όσες αποφάσεις χρειαστεί για να παραμείνουμε στο ευρώ.

Θα πάρουμε όσες αποφάσεις χρειαστεί για να παραμείνουμε στο ευρώ.

Η κυβέρνηση θα πάρει με αυταπάρνηση όσες αποφάσεις χρειαστεί για να σώσει τη χώρα, να μην χρεοκοπήσει, να παραμείνει στο ευρώ και να υλοποιηθούν πλήρως οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις 21 Ιουλίου, επισήμανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Εξέφρασε τη σιγουριά ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει να βγει από την κρίση, ζήτησε συστράτευση όλων των πολιτών σε αυτή την προσπάθεια, και απευθύνθηκε στις κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και στα κόμματα.

"Αυτοί που στοιχηματίζουν την Ελλάδα μακριά από το ευρώ να βρουν απέναντί τους την Ελλάδα ολόκληρη. Αυτοί που ελπίζουν να αγοράσουν έναντι πινακίου φακής την Ελλάδα, τις επιχειρήσεις, την γη και την εργατική της δύναμη να βρουν μπροστά τους κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα», τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Όσοι εύχονται την καταστροφή ώστε να διασωθούν, οι ίδιοι που έχουν λεηλατήσει τον δημόσιο πλούτο, αυτοί που έχουν κατακλέψει τις επιχειρήσεις τους, αυτοί που έχουν ρημάξει τα ασφαλιστικά ταμεία, όσοι επένδυσαν στο άρρωστο χθες να βρουν απέναντί τους όλους μας που προσβλέπουμε σε ένα καλύτερο αύριο».

Ανήγγειλε ότι αρχίζουν έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο πέλαγος και νότια της Κρήτης και ανέφερε πως η απόφαση για τη σχετική προκήρυξη θα υπογραφεί άμεσα.

Δήλωσε την επιμονή της κυβέρνησης στις διαρθρωτικές αλλαγές και μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο παρατήρησε: «Εγώ για αυτά θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Για όλα αυτά που θα δυναμώσουν την χώρα, την κοινωνία και τον καθένα ξεχωριστά.

Θα παλέψω για την Ελλάδα της παραγωγής και της δημιουργίας και καλώ όλους σας να παλέψουμε μαζί. Και θα αγωνιστώ ασυμβίβαστα και καλώ όλους να αγωνιστούμε μαζί. Ενάντια στα κακώς κείμενα, την ανομία και τη διαφθορά. Χωρίς να μετράμε το κόστος στον καθένα αλλά το κέρδος σε όλους μας. Έχω πει εδώ και καιρό.

Εγώ Δεν είμαι εδώ για την θέση ή την εκλογή μου. Είμαι εδώ για να πετύχουμε μαζί. Και σας υπόσχομαι ότι μαζί θα πετύχουμε».


Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο