Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ώρα μηδέν για την συμμετοχή των ιδιωτών στο δάνειο

Δεν καλύπτονται μέχρι τώρα τα ποσοστά που χρειάζεται η Ελλάδα

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή ενδιαφέροντος από τους ιδιώτες επενδυτές σε όλο τον κόσμο για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου με νέα ομόλογα, το οποίο αποφασίσθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, στις 21 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, οι τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες θα ειδοποιήσουν τις αρμόδιες εποπτικές αρχές τους, αν και με ποιο τρόπο θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων, στο πλαίσιο του δεύτερου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας.

Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF), το οποίο συντονίζει τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες σε παγκόσμιο επίπεδο, ανέφερε με ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα ότι το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών κινείται μεταξύ 50% και 70% με ανοδική τάση.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο