Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Στάλθηκαν τα εκκαθαριστικά για τρεις έκτακτες εισφορές.

Στάλθηκαν τα εκκαθαριστικά για τρεις έκτακτες εισφορές.

Ηδη έχουν ταχυδρομηθεί 1,1 εκατ. σημειώματα και μέχρι την επόμενη Παρασκευή υπολογίζεται ότι θα έχουν παραλάβει σημειώματα 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Το συνολικό ποσό των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν φθάνει το 1,6 δισ. ευρώ.

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τις έκτακτες εισφορές και το τέλος επιτηδεύματος άρχισαν να λαμβάνουν οι φορολογούμενοι. Ηδη έχουν ταχυδρομηθεί 1,1 εκατ. σημειώματα και μέχρι την επόμενη Παρασκευή, που θα ολοκληρωθεί η πρώτη μεγάλη αποστολή «πολυεκκαθαριστικών», υπολογίζεται ότι θα έχουν παραλάβει σημειώματα 2,3 εκατομμύρια φορολογούμενοι. Το συνολικό ποσό των φόρων που θα κληθούν να πληρώσουν φθάνει το 1,6 δισ. ευρώ. Από τα πρώτα σημειώματα προκύπτει ότι:

Πολλοί φορολογούμενοι που νόμιζαν ότι απαλλάσσονται από την έκτακτη εισφορά γιατί το 2010 είχαν ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 12.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν την εισφορά. Κι αυτό γιατί στο ετήσιο εισόδημά τους που φορολογείται με βάση την κλίμακα έχουν προστεθεί όλα τα ποσά -επιδόματα που απαλλάσσονται από το φόρο, όπως για παράδειγμα το φοιτητικό επίδομα, το ΕΚΑΣ, το επίδομα τρίτεκνου ή πολύτεκνου, η σύνταξη πολύτεκνης μητέρας. Ετσι, με το συνυπολογισμό όλων των απαλλαχθέντων και αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων, τα συνολικά ποσά ετησίου εισοδήματος ανέβηκαν, σε πολλές περιπτώσεις χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, πάνω από το όριο των 12.000 ευρώ.

Μεγάλα ποσά καλούνται να πληρώσουν επιτηδευματίες που διατηρούν και υποκαταστήματα αφού εκτός από το τέλος επιτηδεύματος των 300 ευρώ επιβάλλεται πρόσθετο τέλος 300 ευρώ σε κάθε υποκατάστημα. Για παράδειγμα μια ατομική εμπορική επιχείρηση με δύο καταστήματα, καλείται να πληρώσει τέλος επιτηδεύματος 600 ευρώ ( 2 καταστήματα Χ 300 ευρώ = 600 ευρώ).

Ανεργοι
Από την υποχρέωση καταβολής της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης» εξαιρούνται όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ καθώς και όσοι λαμβάνουν φέτος επίδομα ανεργίας έστω κι αν το 2010 είχαν εισόδημα μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ, εφόσον κατά το χρόνο βεβαίωσης της εισφοράς δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, που δημοσιοποιήθηκε χθες προβλέπεται ότι δεν θα αποσταλούν εκκαθαριστικά σε όσους ανέργους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ αλλά το 2010 είχαν πραγματικό εισόδημα μόνο από μισθωτές υπηρεσίες.

Βεβαίωση ΟΑΕΔ
Στους υπόλοιπους άνεργους η αποστολή εκκαθαριστικών θα γίνει κανονικά κι όσοι δικαιούνται την εξαίρεση θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. αίτηση για νέα εκκαθάριση, επισυνάπτοντας ταυτόχρονα βεβαίωση του ΟΑΕΔ ότι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του, ως μακροχρόνια άνεργοι, ή ότι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να συνυποβάλουν και υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν αποκτούν πραγματικά εισοδήματα.

Οι φορολογούμενοι που λαμβάνουν τα σημειώματα καλούνται να πληρώσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε ολόκληρα τα ποσά των εισφορών με έκπτωση 5%, είτε μόνο την πρώτη δόση, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 300 ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο