Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Κατάργηση κλαδικών συμβάσεων στις μικρές επιχειρήσεις.

«Παράθυρο» για τη μείωση των μισθών στις μικρές επιχειρήσεις κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων και μέχρι τα όρια των αποδοχών της ΕΓΣΣΕ με ειδικές επιχειρησιακές συμφωνίες που θα συνάπτουν ο εργοδότης και η πλειοψηφία των εργαζομένων (ένωση προσώπων) «άνοιξαν» χθες οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων.

Κατάργηση κλαδικών συμβάσεων στις μικρές επιχειρήσεις.

«Παράθυρο» για τη μείωση των μισθών στις μικρές επιχειρήσεις κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων και μέχρι τα όρια των αποδοχών της ΕΓΣΣΕ με ειδικές επιχειρησιακές συμφωνίες που θα συνάπτουν ο εργοδότης και η πλειοψηφία των εργαζομένων (ένωση προσώπων) «άνοιξαν» χθες οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων.


«Παράθυρο» για τη μείωση των μισθών στις μικρές επιχειρήσεις κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων και μέχρι τα όρια των αποδοχών της ΕΓΣΣΕ με ειδικές επιχειρησιακές συμφωνίες που θα συνάπτουν ο εργοδότης και η πλειοψηφία των εργαζομένων (ένωση προσώπων) «άνοιξαν» χθες οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων. Την πρόταση υπέβαλαν στη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ στο πλαίσιο του διαλόγου για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις (όπως ζήτησε η τρόικα). Η πρόταση έγινε με το επιχείρημα ότι οι μικρές επιχειρήσεις, με προσωπικό κάτω των 20 ατόμων, δεν μπορούν στην πράξη να υπογράψουν ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις αφού, ελλείψει σωματείων, χρειάζεται η συμφωνία των κλαδικών συνδικάτων τα οποία είναι αντίθετα.

Αποκέντρωση
Η πρόταση να «αποκεντρωθεί», η διαπραγμάτευση των μισθών και στις επιχειρήσεις στις οποίες δεν μπορεί να συσταθεί επιχειρησιακό σωματείο βρήκε την υποστήριξη και των εκπροσώπων του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ που, ωστόσο, επιφυλάχθηκαν να υποβάλλουν τις τελικές προτάσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η απόφαση που έχει ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο να καταργηθεί η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου του ΣΕΠΕ για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Η αλλαγή του νόμου θα γίνει με διαδικασίες - εξπρές και ύστερα από την ολοκλήρωση (μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα) του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους). Στο ίδιο πλαίσιο, οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν να διατηρηθεί η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων στα μη μέλη των οργανώσεων, αλλά, με έλεγχο για το εάν τα μέρη που τις υπογράφουν εκπροσωπούν πράγματι το 51% του κλάδου.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο