Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κατάργηση κλαδικών συμβάσεων στις μικρές επιχειρήσεις.

9 Σεπτέμβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • «Παράθυρο» για τη μείωση των μισθών στις μικρές επιχειρήσεις κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων και μέχρι τα όρια των αποδοχών της ΕΓΣΣΕ με ειδικές επιχειρησιακές συμφωνίες που θα συνάπτουν ο εργοδότης και η πλειοψηφία των εργαζομένων (ένωση προσώπων) «άνοιξαν» χθες οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων.
Κατάργηση κλαδικών συμβάσεων στις μικρές επιχειρήσεις.

«Παράθυρο» για τη μείωση των μισθών στις μικρές επιχειρήσεις κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων και μέχρι τα όρια των αποδοχών της ΕΓΣΣΕ με ειδικές επιχειρησιακές συμφωνίες που θα συνάπτουν ο εργοδότης και η πλειοψηφία των εργαζομένων (ένωση προσώπων) «άνοιξαν» χθες οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων.


«Παράθυρο» για τη μείωση των μισθών στις μικρές επιχειρήσεις κάτω από τα όρια των κλαδικών συμβάσεων και μέχρι τα όρια των αποδοχών της ΕΓΣΣΕ με ειδικές επιχειρησιακές συμφωνίες που θα συνάπτουν ο εργοδότης και η πλειοψηφία των εργαζομένων (ένωση προσώπων) «άνοιξαν» χθες οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων. Την πρόταση υπέβαλαν στη γ.γ. του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ στο πλαίσιο του διαλόγου για την αλλαγή του νόμου Κατσέλη για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις (όπως ζήτησε η τρόικα). Η πρόταση έγινε με το επιχείρημα ότι οι μικρές επιχειρήσεις, με προσωπικό κάτω των 20 ατόμων, δεν μπορούν στην πράξη να υπογράψουν ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις αφού, ελλείψει σωματείων, χρειάζεται η συμφωνία των κλαδικών συνδικάτων τα οποία είναι αντίθετα.

Αποκέντρωση
Η πρόταση να «αποκεντρωθεί», η διαπραγμάτευση των μισθών και στις επιχειρήσεις στις οποίες δεν μπορεί να συσταθεί επιχειρησιακό σωματείο βρήκε την υποστήριξη και των εκπροσώπων του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ που, ωστόσο, επιφυλάχθηκαν να υποβάλλουν τις τελικές προτάσεις τους την ερχόμενη εβδομάδα. Στη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η απόφαση που έχει ληφθεί σε κυβερνητικό επίπεδο να καταργηθεί η γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου του ΣΕΠΕ για τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Η αλλαγή του νόμου θα γίνει με διαδικασίες - εξπρές και ύστερα από την ολοκλήρωση (μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα) του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους). Στο ίδιο πλαίσιο, οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν να διατηρηθεί η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων στα μη μέλη των οργανώσεων, αλλά, με έλεγχο για το εάν τα μέρη που τις υπογράφουν εκπροσωπούν πράγματι το 51% του κλάδου.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης