Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Αποτελέσματα πρόσφατων ελέγχων από την Οικονομική Αστυνομία

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα για παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια.

Επιπλέον, σε είκοσι πέντε (25) ελέγχους διαπιστώθηκαν δύο παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων και μία παράβαση για ακαταχώρητη εργασία.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζονται οι στοχευμένοι έλεγχοι, σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, με βάση κυρίως τις καταγγελίες που περιέρχονται στο τηλεφωνικό κέντρο 11012.

Στο πλαίσιο αυτό την 06-09-2011 από το Τμήμα Προστασίας Οικονομίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκαν έλεγχοι σε τρία καταστήματα στην περιοχή της Αττικής, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

· Σε κατάστημα καφετέρια στη Νέα Χαλκηδόνα συνελήφθησαν δύο άτομα, για παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια.

· Σε κατάστημα ίντερνετ καφέ στου Ζωγράφου Αττικής συνελήφθησαν επτά (7) άτομα, από τα οποία το ένα γιατί είχε θέσει σε λειτουργία παράνομα ηλεκτρονικά παίγνια και τα υπόλοιπα γιατί συμμετείχαν ως παίχτες.

· Σε κατάστημα καφετέρια - μπαρ - εστιατόριο στην Αγία Βαρβάρα Αττικής συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, γιατί είχε θέσει σε λειτουργία παράνομο ηλεκτρονικό παιγνιομηχάνημα.

Κατασχέθηκαν συνολικά:

- Τριάντα δύο (32) ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
- Τρία (3) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα,
- 1 ηλεκτρονική συσκευή καταγραφής εικόνας,
- (6) κάμερες κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης
- Ένας (1) καταμετρητής πόντων.
- Το χρηματικό ποσό των (110) ευρώ, ως προερχόμενο από τη διενέργεια απαγορευμένων παιγνίων

Και στα τρία αυτά καταστήματα πέραν των ανωτέρω, βεβαιώθηκαν σχετικές παραβάσεις, καθώς λειτουργούσαν χωρίς άδεια από την αρμόδια Υπηρεσία.

Επιπλέον, την 07-09-2011 κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής & Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας με τη συνδρομή του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε), καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) προέβη σε έλεγχο σε εταιρεία κατασκευής ασανσέρ στα Άνω Λιόσια, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη δύο (2) εργαζομένων, οι οποίοι δεν είχαν καταχωρηθεί ως απασχολούμενοι. Από την (Ε.ΥΠ.Ε.Α.) επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Τέλος, την 03-09-2011 από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν είκοσι τέσσερις (24) φορολογικοί έλεγχοι στην περιοχή της Αργολίδας και βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε δύο περιπτώσεις ως ακολούθως:

· Σε οβελιστήριο στους Μύλους Αργολίδας για μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών.

· Σε ταβέρνα στο Ναύπλιο, για μη έκδοση έξι (6) αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπλέον, δεν λειτουργούσε φορολογική ταμειακή μηχανή, για την οποία δεν επεδείχθη το θεωρημένο βιβλίο συντήρησης.

Οι σχετικές δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, υποβάλλονται στις κατά τόπους αρμόδιες για την ποινική δίωξη Αρχές.

Παράλληλα ενημερώνονται και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών προστίμων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο