Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προθεσμία έως τις 15 Σεπτεμβρίου για «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων.

Η κυβέρνηση στοχεύει στο «άνοιγμα» χωρίς εξαιρέσεις στον κλάδο των μεταφορών και σε επαγ­γέλματα όπως συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί και φαρμακοποιοί

Διορία έως τις 15 Σεπτεμβρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στα συναρμόδια υπουργεία (Υποδομών - Μεταφορών, Υγείας, Δικαιοσύνης, κ.λπ.), προκειμένου να συμμορφωθούν με το νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα μετά τη δήλωση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι θα ανοίξουν όλα νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες και ο διάλογος με τους αρμόδιους φορείς θα διαρκέσει πολύ λιγότερο απ' ό,τι αρχικά είχε καθοριστεί.

Ο νέος γύρος για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων ξεκινά με διαδικασίες με την κυβέρνηση να επικεντρώνει την προσοχή της στον κλάδο των μεταφορών και σε επαγγέλματα όπως συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί και φαρμακοποιοί. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης απέστειλε επιστολή προς τα συναρμόδια υπουργεία με την οποία:

Δίνει διορία μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου προκειμένου να λειτουργήσει στην πράξη ο νόμος για τα κλειστά επαγγέλματα.

Να καταγραφεί κάθε περιορισμός στην ελεύθερη άσκηση των επαγγελμάτων και να αιτιολογηθεί η διατήρησή του, η οποία θα είναι αποδεκτή μόνο για «επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Οι απαντήσεις προς το υπουργείο Οικονομικών θα αποσταλούν ταυτόχρονα και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα κρίνει εάν η διατήρηση κάποιων φραγμών σε ορισμένα επαγγέλματα είναι επιβεβλημένη. Η κυβέρνηση στοχεύει να έχουν ανοίξει πλήρως τα κλειστά επαγγέλματα μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή Ημερησία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο