Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Περί το 1,5 δισ. επέστρεψε τον Αύγουστο στις τράπεζες.

Ράπανος: Σε καλή κατάσταση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Περί τα 48 δισεκατομμύρια ευρώ καταθέσεων «έφυγαν» από τις ελληνικές τράπεζες από τις αρχές της κρίσης έως και τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος.

Όπως είπε τον Αύγουστο αυξήθηκαν οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες κατά 1,5 δισ. ευρώ, τονίζοντας ότι «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δεν μπήκε το Κράτος για να σώσει ούτε μια ελληνική τράπεζα».

Επίσης, ο κ. Ράπανος ανέφερε ότι η ζήτηση τραπεζικών δανείων έχει μειωθεί πάνω από 50%, ενώ για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τόνισε ότι η κατάσταση έως το τέλος του έτους θα έχει επιδεινωθεί.

Ταυτόχρονα, ο κ. Ράπανος υποστήριξε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε καλή κατάσταση και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι δεν μπήκε το κράτος για να σώσει ούτε μια ελληνική τράπεζα.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο