Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Ενέργειες της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με την υποχρέωση αυθημερόν γνωστοποίησης στο Σ.ΕΠ.Ε. των προσλήψεων εργατοϋπαλληλικού προσωπικού

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΤΥΠΩΣΗ και ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ της από 25/8/11 επιστολής μας

05/09/2011

Προς τα Δ.Σ. και τους Αντιπροσώπους των Ενώσεων – Μελών της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Κοινοποίηση:
Ενώσεις - μη Μέλη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. υπό ένταξη.

Θέμα: Ενέργειες της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σχετικά με την υποχρέωση αυθημερόν γνωστοποίησης στο Σ.Ε.Π.Ε. των προσλήψεων εργατοϋπαλληλικού προσωπικού

Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Ειδικός Γραμματέας του Σ.ΕΠ.Ε. κ. Μιχάλης Χάλαρης (με τον οποίο συναντήθηκε το Προεδρείο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στις 31/8/11) έχει δώσει προφορική διευκρινιστική εντολή σε όλους τους Προϊσταμένους Σ.ΕΠ.Ε. για παράδοση ενημερωτικού σημειώματος και την μη επιβολή προστίμου ΜΟΝΟΝ για περιπτώσεις που αφορούν για την αλλαγή της νομοθεσίας αναφορικά με την προθεσμία κατάθεσης της Κατάστασης Προσωπικού πριν την ανάληψη εργασίας κάθε εργαζόμενου. Αυτό συμβαίνει καθώς ο μεν ν.3996/2011 δεν προβλέπει μεταβατικές διατάξεις ενώ αναμένεται και Υ.Α. που θα διευκρινίζει τον τρόπο εφαρμογής και οι επιχειρήσεις ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ χρόνο ενημέρωσης και προσαρμογής.

Τονίσαμε, με έμφαση, στον Ειδικό Γραμματέα τους λόγους βάσει των οποίων η νομοθετική αλλαγή θα αυξήσει και το γραφειοκρατικό κόστος των επιχειρήσεων αλλά και την εισφοροδιαφυγή προκειμένου να αποφεύγονται πρόστιμα και του ζητήσαμε να ορισθεί επίσημα μεταβατική περίοδος προσαρμογής ώστε να ενημερωθούν Επιχειρήσεις και οι Συνάδελφοι καθώς αλλάζει καθεστώς δεκαετιών και να γίνει νομοθετική ρύθμιση για το Βιβλίο Νεοπροσλαμβανόμενου προσωπικού που τηρείται επιτόπια βάσει των διατάξεων του Ι.Κ.Α.

Ζήτησε εγγράφως τις απόψεις μας σε όλα τα σημεία που μας επισήμανε κάτι που ήδη έγινε στις 2/9/11 (βάσει των όσων συζητήθηκαν στο έκτακτο Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. της 1/9 στην Αθήνα) και ευελπιστούμε ότι τα περισσότερα εξ αυτών θα ληφθούν υπ’ όψιν για την προσαρμογή της υπό έκδοση Υπουργικής Απόφασης ή ακόμη – ακόμη και την αλλαγή της ήδη ισχύουσας νομοθεσίας.

Τονίσαμε εγγράφως προς το Υπουργείο και σε κάθε αρμόδιο ότι ο Κλάδος μας δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της μηχανογράφησης KAI του Σ.ΕΠ.Ε. καθώς ήδη μηχανογραφήσαμε το Ι.Κ.Α. και το Υπουργείο Οικονομικών (ενώ ο Ο.Α.Ε.Δ. έχει χρόνια που μηχανογραφήθηκε) και θα μετακυλήσει το όποιο κόστος στις επιχειρήσεις.

Ζητήσαμε λοιπόν και από τους φορείς των Μικρομεσαίων να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ως προς την πίεση για αλλαγή των ισχυουσών διατάξεων με γνώμονα πάντα την μείωση της εισφοροδιαφυγής
    
Δεν γνωρίζουμε αν θα δοθούν και έγγραφες οδηγίες για την παράδοση απλά ενημερωτικών σημειωμάτων από όλα τα κατά τόπους Σ.ΕΠ.Ε. αυτό που γνωρίζουμε και αποδεικνύουμε κάθε μέρα στην πράξη είναι ότι ΜΟΝΟΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να βελτιώσουμε τις συνθήκες της δουλειάς μας.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                            
Πανίδης Αβραάμ                                                                          

Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης  Γ. Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | September 6, 2011 3:15 PM | Reply
ΣΤΟΥ ΚΟΥΓΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ..........................................
image description ALEXIOS250473 | September 6, 2011 4:35 PM | Reply
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΙΞΗΣ ΑΦΙΞΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΠΟΦΕΕ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ,ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!!!
image description pman | September 7, 2011 9:05 AM | Reply
Μήπως κατάλαβε κανείς ΓΙΑΤΙ το κάνανε αυτό;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο