Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κατηγορηματικό όχι στην άρση του τραπεζικού απορρήτου.

Επικεφαλής των ελβετικών τραπεζών: «Δεν είμαστε Μπανανία»

Παρέμβαση στο ζήτημα της αποστολής στοιχείων, για Αμερικανούς πολίτες που κατέχουν μυστικό λογαριασμό σε ελβετικές τράπεζες, έκανε η Ένωση Ελβετικών Τραπεζών ζητώντας από την ελβετική κυβέρνηση να επιλύσει τη διαφωνία με τις ΗΠΑ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Ελβετικών Τραπεζών, Patrick Odier, ζήτησε να συνεχίσει να τηρείται η προστασία του τραπεζικού απορρήτου και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να υπερασπιστεί το εθνικό δίκαιο.

«Δεν μπορούν να υπάρχουν τελεσίγραφα. Τα φιλικά κράτη θα πρέπει να είναι πρόθυμα να διαπραγματεύονται», δήλωσε ο κ. Odier σε συνέντευξη τύπου.

«Είμαι σίγουρος ότι οι ΗΠΑ καταλαβαίνουν ότι δεν είμαστε Μπανανία και θέλουμε να υπερασπιστούμε την νομική μας τάξη όπως και οι Αμερικάνοι θέλουν να κάνουν το ίδιο για τη χώρα τους και αυτός είναι ο λόγος που ελπίζω ότι εξεύρεση λύσης είναι πιθανή», τόνισε.

Πηγή newsbeast.gr
 
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο