Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αύξηση 3,5% των εσόδων σημειώθηκε τον Αύγουστο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Μετά τον Ιούλιο, και κατά τον μήνα Αύγουστο, τα δημόσια έσοδα σημείωσαν αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Η αύξηση αυτή μάλιστα είναι σημαντική ( άνω του 3% ), σταθερή ( επιτυγχάνεται κάθε εβδομάδα ) και μόνιμου χαρακτήρα ( δεν οφείλεται σε μέτρα εποχιακής απόδοσης διότι, απλώς, δεν υπήρχαν τέτοια μέτρα την συγκεκριμένη περίοδο ). Η θετική αυτή τάση θα ενισχύεται μάλιστα στον βαθμό που επιτυγχάνεται η ανάσχεση της ύφεσης.

Παρ όλα αυτά, τα προβλήματα άξια αντιμετώπισης, κάθε άλλο παρά έχουν εκλείψει: η φοροδιαφυγή, η παραοικονομία και το λαθρεμπόριο έχουν έκταση και βάθος. Αυτές οι εστίες εγκληματικότητας υποσκάπτουν την οικονομική ανόρθωση των νοικοκυριών και επιχειρήσεών μας, την πορεία ανάκαμψης της εθνικής μας οικονομίας και το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ενορχηστρώνονται μάλιστα από μια, δήθεν ανατρεπτική, δημόσια ρητορεία υπέρ της «μη συμμόρφωσης». Η επιβλαβής, δαπανηρή, αντικοινωνική, τελικά απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά λίγων εις βάρος των πολλών συνεπών φορολογούμενων θα λάβει την απάντηση που της αρμόζει: δημοκρατικό αντίλογο και διοικητική αντιμετώπιση.
Για την συνολική θετική πορεία των δημοσίων εσόδων πάντως, δικαιούνται τα εύσημα τόσο οι φορολογούμενοι, όσο και οι φορολογικές αρχές, στο βαθμό που τους αναλογεί. Σε πείσμα όσων επιδίδονται συστηματικά στον γενικευμένο, άρα και αβάσιμο, λόγο καταγγελίας, αφορισμού και καταστροφής, αποδεικνύουν ότι μια έντιμη, αποδοτική και, συνεπώς, επωφελής για το δημόσιο συμφέρον, μεταξύ τους σχέση, είναι εφικτή.

Για τον μήνα Σεπτέμβριο καλούμε όλους σε συνέχιση της κοινής προσπάθειας. Τις φορολογικές αρχές να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους προς τον πολίτη και να αντιμετωπίσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την παραβατικότητα. Τους φορολογούμενους να ρυθμίσουν υποχρεώσεις τους, παλιές και νέες, επωφελούμενοι των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ισχύουν μέχρι τέλος του μήνα και να αποδώσουν τον Φόρο Προτιθέμενης Αξίας, ακόμα και σε περιπτώσεις που αισθάνονται ότι ο συντελεστής που τους αφορά δεν είναι αυτός που θα έπρεπε.

Από την πλευρά μας, επαναλαμβάνουμε την πρόσκλησή μας σε όλους για συμμετοχή στο κοινωνικό διάλογο με θέμα το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα αποτελέσει νόμο του κράτους τον Οκτώβριο, διορθώνοντας λάθη, αναπληρώνοντας παραλείψεις, ρυθμίζοντας ασυνέχειες και επανορθώνοντας αδικίες μέχρι την τελική εξάλειψή τους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο