Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναθεώρηση του στόχου ελλείμματος θα ζητήσει η Ελλάδα

Λόγω της βαθιάς ύφεσης της οικονομίας

Στο σημερινό Eurogroup μεταφέρεται το αίτημα της Αθήνας για αναθεώρηση του φετινού στόχου του ελλείμματος εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Γ. Ζανιάς, ο οποίος θα αναπτύξει στους ευρωπαίους εταίρους τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν θα πετύχει τον φετινό στόχο του ελλείμματος.

Με την ύφεση να εκτιμάται για το 2011 ότι θα ξεπεράσει το 5% θεωρείται αδύνατο για τη χώρα να μπορέσει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 7,6%.

Σύμφωνα με ανώτερους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μία απόκλιση κατά 0,6% του ΑΕΠ στον φετινό στόχο του ελλείμματος θεωρείται δεδομένη.

Η τρόικα πάντως υπολογίζει το έλλειμμα του τρέχοντος έτους στο 8,6%-8,7% του ΑΕΠ συμπεριλαμβάνοντας στην πρόβλεψη του και την «μαύρη τρύπα» που αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να αγγίξει το 1,7 δισ. ευρώ!

Στο σημερινό Eurogroup δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις, ωστόσο η Αθήνα αναμένεται να δώσει υποσχέσεις ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβει δέσμη μέτρων που θ' αλλάξει την αρνητική της εικόνα.

Εξ άλλου, η διακοπή των συζητήσεων με την Τρόικα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Ευρωζώνη με τον Γερμανικό Τύπο να υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα και να κάνουν λόγο ακόμη και για διακοπή της βοήθειας εάν η χώρα μας δεν συμμορφωθεί.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο