Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αναθεώρηση του στόχου ελλείμματος θα ζητήσει η Ελλάδα

5 Σεπτέμβριου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Λόγω της βαθιάς ύφεσης της οικονομίας
Στο σημερινό Eurogroup μεταφέρεται το αίτημα της Αθήνας για αναθεώρηση του φετινού στόχου του ελλείμματος εξαιτίας της μεγάλης ύφεσης της ελληνικής οικονομίας.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Γ. Ζανιάς, ο οποίος θα αναπτύξει στους ευρωπαίους εταίρους τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν θα πετύχει τον φετινό στόχο του ελλείμματος.

Με την ύφεση να εκτιμάται για το 2011 ότι θα ξεπεράσει το 5% θεωρείται αδύνατο για τη χώρα να μπορέσει να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 7,6%.

Σύμφωνα με ανώτερους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών μία απόκλιση κατά 0,6% του ΑΕΠ στον φετινό στόχο του ελλείμματος θεωρείται δεδομένη.

Η τρόικα πάντως υπολογίζει το έλλειμμα του τρέχοντος έτους στο 8,6%-8,7% του ΑΕΠ συμπεριλαμβάνοντας στην πρόβλεψη του και την «μαύρη τρύπα» που αναμένεται μέχρι το τέλος του χρόνου να αγγίξει το 1,7 δισ. ευρώ!

Στο σημερινό Eurogroup δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις, ωστόσο η Αθήνα αναμένεται να δώσει υποσχέσεις ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα λάβει δέσμη μέτρων που θ' αλλάξει την αρνητική της εικόνα.

Εξ άλλου, η διακοπή των συζητήσεων με την Τρόικα έχει προκαλέσει αναστάτωση στην Ευρωζώνη με τον Γερμανικό Τύπο να υποστηρίζει ότι οι Ευρωπαίοι αρχίζουν να χάνουν την υπομονή τους με την Ελλάδα και να κάνουν λόγο ακόμη και για διακοπή της βοήθειας εάν η χώρα μας δεν συμμορφωθεί.




Πηγή: Newsbeast.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης