Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Διευρύνεται η εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο

Βενιζέλος: Δεν μπορούν να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες

Σημαντική είδηση από την συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου είναι η παραδοχή του υπουργού οικονομικών ότι η εργασιακή εφεδρεία θα επεκταθεί στη γενική κυβέρνηση, είπε. Θα διευρυνθεί η «δεξαμενή» του μέτρου, ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μιλάμε για δημόσιες επιχειρήσεις, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, ορισμένα μικρά Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δεν μιλάμε μόνο για τους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται», σημείωσε, καθώς «δεν μπορούν να υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν καλύπτουν πραγματικές ανάγκες».

«Όσοι εργαζόμενοι δεν καλύπτουν οργανικές ανάγκες θα τοποθετούνται σε εργασιακή εφεδρεία», ανέφερε και είπε ότι η τρόικα δεν έθεσε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο.

Στην έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Οικονομικών θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την 10ημερη παύσης των συζητήσεων με της τρόικα για την εκταμίευση της 6ης δόσης επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας με νόημα και… σαφή υπονοούμενα ότι «τα θέματα είναι πολιτικά και οι εκπρόσωποι της τρόικα που είναι στην Αθήνα δεν μπορούν να τα χειριστούν».

Ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προσπάθησε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα σενάρια για εμπλοκής στις σχέσεις της Ελλάδας με την τρόικα για να αποφύγει νέο σφυροκόπημα από τις διεθνείς αγορές.

«Είχε προγραμματιστεί να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις και να αρχίσει ο δεύτερος κύκλος μετά από 10 ημέρες. Οι επαφές έγιναν σε φιλικό κλίμα» είπε χαρακτηριστικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με κοινή τους ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν ότι το κλιμάκιο των ελεγκτών αναχώρησε προγραμματισμένα από την Αθήνα και θα επιστρέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρώσει την έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των διεθνών οργανισμών, δόθηκε πρόσθετος χρόνος στις ελληνικές Αρχές να συλλέξουν και να επεξεργαστούν τα στοιχεία του προϋπολογισμού του 2012.

Το μεγάλο θέμα, σύμφωνα με το υπουργό οικονομικών, είναι η μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ύφεση της οικονομίας, η οποία θα είναι βαθύτερη απ' ότι είχαν προβλέψει οι εταίροι μας τον περασμένο Μάιο. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την ελπίδα η ύφεση το 2012 να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη και αυτό όπως είπε θα αλλάξει προς το καλύτερο η εικόνα της οικονομίας.

Για εφέτος, εκτίμησε ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο 5% και προσέθεσε ότι «έτσι, πρέπει να αναθεωρήσουμε του στόχους μας».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι όταν η ύφεση είναι υψηλότερη από την αναμενόμενη τότε -πρέπει να- είναι αυτόματη η αναπροσαρμογή των στόχων ως προς το έλλειμμα.

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως δεν τίθεται θέμα να ληφθούν νέα -και δη εισπρακτικά- μέτρα, υπογράμμισε ότι αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο και πρόσθεσε ότι το μεγάλο ζήτημα είναι η ανάσχεση της βαθύτερης ύφεσης.
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο