Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκτός πραγματικότητας τα περί διακοπής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα»

Εκτός πραγματικότητας τα περί διακοπής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα»


Καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν τα περί διακοπής των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα. Η διαδικασία που ακολουθείται, τόνισε, είναι εκ προοιμίου συμφωνημένη και ο 2ος κύκλος των συνομιλιών ήταν προγραμματισμένος να γίνει σε περίπου δέκα ημέρες.

Οι συνομιλίες με την τρόικα, είπε ο κ. Βενιζέλος, διεξάγονται σε φιλικό κλίμα και στόχος είναι να προστατευτεί το συμφέρον και η ελπίδα της ελληνικής οικονομίας. Η τρόικα μας δίνει την τεχνογνωσία για την επίτευξη του στόχου, σημείωσε, «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας».

Ως προτεραιότητα ο υπουργός έθεσε την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών προκειμένου να εκλείψει το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας ενώ σχετικά με την ύφεση είπε πως κινείται κοντά στο 5% κι έτσι θα πρέπει να αναθεωρηθούν και οι στόχοι.

Στο δεύτερο κύκλο των συνομιλιών, πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος θα συζητηθούν οι στόχοι του προϋπολογισμού του 2012, έτος κατά το οποίο δεν μπορούμε να έχουν ανάπτυξη, είπε.

Στόχος είναι η ανάσχεση της ύφεσης, τόνισε ο υπουργός, διευκρινίζοντας πως δεν είναι αναγκαία άλλα εισπρακτικά μέτρα.
 
Σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία, υπουργός προανήγγειλε πως θα επεκταθεί σε όλο το δημόσιο.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο