Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση σχετικά με το ΦΠΑ στην εστίαση - Υπουργείο Οικονομικών

Ανακοίνωση σχετικά με το ΦΠΑ στην εστίαση - Υπουργείο Οικονομικών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : [email protected]

Αθήνα, 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥΟι επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης, το πρώτο που έχουν υποχρέωση να κάνουν είναι να εκδίδουν αποδείξεις για το σύνολο των ποσών που εισπράττουν από τους καταναλωτές και να αποδίδουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ που έχει ήδη πληρώσει ο καταναλωτής, στο κράτος.
Όποιοι θεωρούν ότι η παραβίαση του νόμου είναι η καλύτερη μέθοδος για να βγει η χώρα από την κρίση και η οικονομία από την ύφεση, κάνουν ένα προκλητικό και σκόπιμο «λάθος».
Οι πολίτες είναι αυτοί που αναβιώνοντας το κίνημα των αποδείξεων μπορούν και πρέπει να δώσουν απάντηση σε αυτές τις συμπεριφορές.
Οι επιχειρηματίες του χώρου της εστίασης έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν ότι όταν όλος ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί στον κύκλο εργασιών τους εισπράττεται και αποδίδεται στο κράτος, δεν χρειάζεται να διατηρηθεί ο συντελεστής στο 23%.
Αυτό θα διευκόλυνε την κυβέρνηση στην κατάρτιση του Εθνικού Φορολογικού Συστήματος και την εξομάλυνση όλων των συντελεστών όπως έχει δηλώσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description NIKOSPYRGOS | Σεπτεμβρίου 2, 2011 1:35 π.μ. | Reply
EXO THN ENTYPOSH OTI MAS DOYLEYOYN.........ME TO IDIO SKEPTIKO K EMEIS OLOI OI POLITES POY EIMASTAN OS TORA STIS YPOXREOSEIS MAS SOSTOI MAS XROSTANE ALLA MAS VAZOYN NA PLHROSOYME PALI AYTA POY EFAGAN K TRONE....GIATI MHN PEI KANENAS OTI K PALI DEN TRONE
image description Panagiotis_thess | Σεπτεμβρίου 2, 2011 5:54 μ.μ. | Reply
O υπουργός οικονομικών είναι άσχετος από οικονομικά και νομίζει ότι όταν αυξάνουμε το ΦΠΑ έχουμε περισσότερα έσοδα.

Παρακαλώ να τον ενημερώσει κάποιος ότι η αύξηση του ΦΠΑ μεγαλώνει την ύφεση και όχι την ανάπτυξη, γιατί οι καταναλωτές δεν έχουν λεφτά, θα κλείσουν μαγαζιά, θα μεγαλώσει η ανεργία, θα μπουν περισσότεροι στο ταμείο ανεργίας, και η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει την χώρα σε σίγουρη χρεοκοπία.

Ξύπνα Υπουργέ, μας έχεις καταστρέψει και ακόμα μιλάς για νόμους. Άντε να πάρεις κανένα φράγκο από τα λαμόγια που έβαλαν χέρι στο δημόσιο ταμείο και έκλεψαν δισεκατομμύρια ευρώ. Άντε να απολύσεις κανένα δημόσιο υπάλληλο που κάθεται και τον πληρώνουμε. Άντε να κόψεις καμία σύνταξη από τους πελάτες - ψηφοφόρους σου. Άντε να μπει κανένας υπουργός φυλακή από τα τόσα σκάνδαλα που έχετε παραγράψει. Άντε να καταργήσετε την βουλευτική ασυλία, και να μην κρύβεστε από πίσω από τον νόμο. Άντε να μειωθείτε εκεί στη βουλή γιατί 300 βουλευτές είναι πάρα πολλοί για την Ελλάδα. Ας είστε 100 βουλευτές, φτάνουν και περισσεύουν πάλι.

Αυτά και πολλά άλλα, παλιολαμόγιο που μιλάς για νόμους.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο