Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλάζουν και πάλι το στόχο για το έλλειμμα

Η ύφεση ανατρέπει τα σχέδια

Την αναθεώρηση του στόχου για μείωση του φετινού ελλείμματος, από 7,6% του ΑΕΠ, που ήταν ο αρχικός στόχος ίσως και πάνω από το 8% του ΑΕΠ επεξεργάζονται στελέχη της τρόικας με παράγοντες του υπουργείο οικονομικών.

Μετά και από την χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο οι ελεγκτές της τρόικα θεωρούν και λήγω της ύφεσης δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί ο στόχος της μείωση τους του ελλείμματος ως ποσοστό του ΑΕΠ κατά 2,9% από το 10.5% που ήταν το 2010 στο 7,6% ως το τέλος του χρόνου.

Οι προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου έγιναν με βάση ότι η ύφεση για φέτος θα φτάσει το 3,5 % του ΑΕΠ Οι νέες προβλέψεις θέλουν την ύφεση να φτάνει ή και να ξεπερνά το 5% του ΑΕΠ. Η εξέλιξη αυτή θα έχει μια επίπτωση της τάξης του 0,3%-0,5% του ΑΕΠ στο έλλειμμα φτάνοντας το στην περιοχή του 8% του ΑΕΠ.

Η μεγάλη ανησυχία της τρόικας όμως είναι το σκέλος των δαπανών και ειδικά των ασφαλιστικών ταμείων αλλά που πλήττονται από την κρίση λόγω υψηλότερης ανεργίας και αναστολής λειτουργίας μεγάλους επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα το ΙΚΑ που θα πρέπει να επιδοτηθεί με επιπλέον 500 εκ ευρώ όπως ανακοίνωσε πρόσφατα για να καλύψει τις ανάγκες του αλλά και του για φέτος Παρόμοια πρόβλημα αντιμετωπίζει ακόμη ο ΟΑΕΕ και το Ταμείο του δημοσίου ο ΟΠΑΔ που συνεχίζει να χρωστά περίπου 1,5 δισ. ευρώ από εφάπαξ πρόσφατα συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούν πρόσθετες περικοπές δαπανών και επίσπευση μέτρων που έχουν προγραμματιστεί για το 2012. Οι ίδιοι κάνουν λόγο για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο από τον Οκτώβριο αλλά και επέκταση του και στις ΔΕΚΟ.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο