Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 4,393 δισ. ευρώ οι ζημιές των εισηγμένων.

Στα 4,393 δισ. ευρώ οι ζημιές των εισηγμένων.

Μόνο τo 40% των εταιρειών κατέγραψε κέρδη στο πρώτο εξάμηνο.

Στα 4,393 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές που κατέγραψαν οι εισηγμένες εταιρείες, στο πρώτο εξάμηνο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

Ο κύκλος εργασιών των εισηγμένων εταιρειών σημείωσε μικρή αύξηση 3% και ανήλθε στα 38,2 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν κατά 16,5%, στα 3,925 δισ. ευρώ.

Από ένα σύνολο 249 εταιριών που δημοσίευσαν ισολογισμό το 62% (154 εισηγμένες εταιρείες) είναι ζημιογόνες, ενώ μόλις το 38% (95 εταιρείες) είναι κερδοφόρες.

Από τις 95 κερδοφόρες εταιρείες οι 42 ενίσχυσαν την κερδοφορία τους, 34 παρουσίασαν μείωση της κερδοφορίας τους, ενώ 19 πέρασαν στην κερδοφορία, από ζημιές.

Από τις 154 ζημιογόνες εταιρείες, οι 70 παρουσίασαν αύξηση ζημιών, 41 μείωσαν τις ζημίες τους, ενώ 43 εταιρείες πέρασαν από κέρδη σε ζημίες.

Τις καλύτερες επιδόσεις κερδοφορίας παρουσίασαν οι εταιρείες: Πλαίσιο, ΟΤΕ, Ικτίνος, Νηρεύς, Mevaco, EΛΒΑΛ, Ο.Λ.Θ, Motor Oil, Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες,, ΓΕΚΕ, Εβροφάρμα, ΕΛΠΕ, Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης, Ο.Λ. Π, Κυριακίδης, Space Hellas, Ε.Υ.Α.Θ.

Τις καλύτερες επιδόσεις αύξησης του κύκλου εργασιών σημείωσαν οι εταιρείες: ΜΕΤΚΑ, Optronics, ΝΕΛ, Μυτιληναίος, Motor Oil, Ιπποτούρ, Mevaco, Δομική κρήτης, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Ικτίνος, Δάϊος Πλαστικά, Ιλυδα, Γαλαξίδι Ιχθυοκαλλιέργειες, Γ.Ε. Δημητρίου, Frigoglass, Χατζηκρανιώτη, Κυλινδρόμυλοι Σαραντόπουλος, Σιδενόρ και Κέκροψ.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο