Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράθυρο Βενιζέλου για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Ο Υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για άδικα και άνισα μέτρα

Έτοιμος για μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στην εστίαση, εμφανίστηκε ο Υπουργός Οικονομικών. Ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι στο πλαίσιο του νέου φορολογικού θα γίνει συζήτηση για νέα απλά μέτρα είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ, και όταν αυτά αποφασιστούν, τότε θα γίνει συζήτηση για χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

Ο Υπουργός Οικονομικών επεσήμανε: «Είμαι έτοιμος να συζητήσω δραστικές μειώσεις συντελεστή, αν πρώτα συζητήσουμε και συμφωνήσουμε απλούς μηχανισμούς είσπραξης και απόδοσης ΦΠΑ».

Παράλληλα άφησε αιχμές για τον προκάτοχο του, Γιώργο Παπακωνστναντίνου, καθώς υπογράμμισε ότι η μετάταξη της εστίασης στο 23% ΦΠΑ, δεν είναι δική του απόφαση, αλλά ελήφθη το Μάιο.

Στο ερώτημα αν ήταν η τρόικα που επέβαλε το μέτρο, είπε πως ο ίδιος απλώς εκτελεί την απόφαση και πως η τρόικα δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις για συντελεστές, αλλά θέλει αποτελέσματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση ήταν του τέως υπουργού Οικονομικών.

«Υπήρχε πίεση να καταργηθεί ο ΦΠΑ 6,5%. Για να διατηρηθεί αυτό έγινε επιλογή να πάει η εστίαση στο 23%. Μετά έγινε αντιληπτό ότι αυτό είναι πολύ βαρύ για 210.000 επιχειρήσεις».

Ο κ. Βενιζέλος, έκανε λόγο για άδικα, αντιφαντικά και άνισα μέτρα και κάλεσε τους πολίτες να ζητούν αποδείξεις στην εστίαση ώστε να αποδίδονται οι φόροι.

Αναφερόμενος στις εγγυήσεις και τη συμφωνία με τη Φινλανδία, επεσήμανε ότι έδρασε σύμφωνα με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Ωστόσο, μιλώντας στον realfm, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Φινλανδίας είναι κρίσιμη, καθώς έχει αξιολόγηση ΑΑΑ, την οποία θέλει να έχει και ο EFSF. Τέλος τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών και τόνισε την ανάγκη συναίνεσης σε μεγάλα εθνικά θέματα. Όπως είπε οι επόμενες εβδομάδες, μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, είναι «κρισιμότατες».
Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description AlanTrap | Αυγούστου 31, 2011 2:17 μ.μ. | Reply
Το γνωστο παιχνιδάκι του καλού , του κακού και του άσχημου .
Δεν το έκανα εγω αλλά ο άλλος , φάτε την τώρα και όταν έρθει ο επόμενος θα μου τα ρίξει σε μένα και πάει λέγοντας .
image description gkazan | Αυγούστου 31, 2011 3:06 μ.μ. | Reply
Οτι θέλει λέει ο ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ!!! Όχι Ελληνική Κυβέρνηση (ποτέ δεν υπήρξε Ελληνική άλλωστε) αλλά ΤΡΟΜΠΑΣ & ΣΙΑ ΕΠΚ (Εταιρεία Περιορισμένου Καταλογισμού) έπρεπε να είναι.... Κατα τ' άλλα, τους πείραξαν οι αφίσσες επικύρηξης.
Αντί της Φινλανδίας, ξέρω και την αυθεντική 3Α που μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χρηματοδότησής μας.
image description PLAT | Αυγούστου 31, 2011 3:49 μ.μ. | Reply
Ειτε με 13%,ειτε με 23% ΦΠΑ τα μισα καταστηματα θα κλεισουν.Αυτη ειναι η πραγματικοτητα με βαση τα νουμερα.
image description NICKRAM | Σεπτεμβρίου 1, 2011 12:44 μ.μ. | Reply
Γιατί μιλάμε για 23% στην εστίαση, αφου το 23% μπήκε και στα σουπερ μαρκετ για την πώληση χυμών, αναψυκτικών και γάλα !!!!!!! Δηλαδή να σταματήσουμε να δίνουμε στα παιδιά μας γάλα και χυμό , είναι είδος πολυτελείας ???? !!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο