Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έκτακτη στήριξη των επιχειρήσεων με 200 εκατ. ευρώ.

Με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας.

Προσωρινό πλαίσιο στήριξης ύψους 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της τρέχουσας χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, που πλήττει τις επιχειρήσεις, ενεργοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη, το εν λόγω πλαίσιο στήριξης καλύπτει ιδιωτικές επιχειρήσεις όλων των εταιρικών μορφών και μεγεθών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας, οι οποίες έχουν συσταθεί μέχρι τις 17 Αυγούστου, υπό τον όρο ότι δεν είναι προβληματικές.

Σημειώνεται πως μία επιχείρηση θεωρείται προβληματική, εφόσον δεν είναι ικανή με δικούς της οικονομικούς πόρους ή με πόρους που μπορεί να εξασφαλίσει από τους μετόχους της και τους πιστωτές της, να ανακόψει τη ζημιογόνο πορεία της, η οποία χωρίς εξωτερική παρέμβαση από το κράτος θα την οδηγήσει προς μία σχεδόν βέβαιη οικονομική εξαφάνιση βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα.

Με το νέο μηχανισμό στήριξης του υπουργείου Οικονομικών, παρέχεται η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου σε δανειακές συμβάσεις σε ευρώ, που θα καταρτισθούν μέχρι την 31.12.2011, μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και μεγάλων Ομίλων.

Στις πρώτες, θα παρέχεται κεφάλαιο κίνησης με οποιαδήποτε μορφή πίστωσης (δάνειο, αλληλόχρεος λογαριασμός, κ.λπ.) και στις δεύτερες πίστωση για επενδυτικούς σκοπούς.

Το μέγιστο ύψος του εγγυημένου δανείου αποτελεί συνάρτηση των οικονομικών μεγεθών της δανειολήπτριας επιχείρησης, και δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ετήσιο μισθολογικό της κόστος για το 2010. Στους μισθωτούς συγκαταλέγονται και όσοι παρέχουν υπηρεσίες στο πλαίσιο συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Η εγγύηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 70% του δανείου, ενώ παρέχεται η ευχέρεια στις επιχειρήσεις να ζητήσουν την παράταση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου από 4 σε 10 έτη.

Πηγή Newsbeast.gr
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο