Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στη δημοσιότητα οι επιχειρήσεις-οφειλέτες του Δημοσίου.

ύφεση είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, σύμφωνα με το Βενιζέλο.

Στη δημοσιότητα οι επιχειρήσεις-οφειλέτες του Δημοσίου.

ύφεση είναι το μεγάλο πρόβλημα της οικονομίας, σύμφωνα με το Βενιζέλο.

«Θα δημοσιευτούν τις προσεχείς μέρες οι επωνυμίες των επιχειρήσεων των μεγάλων οφειλετών, στο Διαδίκτυο. Για τα ονόματα των φυσικών προσώπων, αναμένω άμεση απάντηση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (…) Όσοι οφείλουν άνω των 150.000 ευρώ, αν δεν προβάλλουν αιτιολογημένες αντιρρήσεις και θα αναρτηθούν», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης του ΛΑΟΣ για την οικονομία.

Όπως είπε, «η συγχώνευση της Alpha και της Eurobank «στέλνει μήνυμα εμπιστοσύνης για τις δυνατότητες και προοπτικές του τραπεζικού συστήματος. Η συμμετοχή μάλιστα, του κράτους του Κατάρ στο εγχείρημα αυτό, σηματοδοτεί πολλά. Νομίζω ότι το διεθνές επενδυτικό κοινό, οι περιβόητες αγορές, λαμβάνουν ένα θετικό μήνυμα για το τι μπορεί να σημαίνει η κρίση ως ευκαιρία».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε για την υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων που έχουν εξαγγελθεί, αποσυνδέοντάς τες από την χρηματιστηριακή παράμετρο: «Όλα αυτά που έχουμε συζητήσει, με ευρύτατη συναίνεση για την αναδιάρθρωση των φορέων, τις εργασιακές σχέσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, θα τα προωθήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποφασιστικότητα.

Δεν συνδέεται το πρόβλημα των ιδιωτικοποιήσεων με το χρηματιστήριο. Είδατε σήμερα την εκτίναξή του. Η χρηματιστηριακή αποτίμηση είναι μία παράμετρος. Μπορούμε και θα κάνουμε πάρα πολλά, πέραν αυτής.

Υπάρχουν δικαιώματα, συμμετοχές, συμβάσεις που δεν εξαρτώνται από την χρηματιστηριακή αποτίμηση και μηχανισμοί ενσωμάτωσης μελλοντικών χρηματιστηριακών υπεραξιών».

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα υλοποιηθούν, καθώς «ιδιωτικοποίηση σημαίνει μικρότερο, φθηνότερο κράτος, για καλύτερη εξυπηρέτηση για τον πολίτη, υγιέστερο ανταγωνισμό στην αγορά, φθηνότερες και καλύτερες υπηρεσίες. Το ίδιο ισχύει για την αναδιάρθρωση των φορέων και την εργασιακή εφεδρεία».

Στις αναφορές της αντιπολίτευσης για αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης να αυξήσει τα έσοδα και να μειώσει τις δαπάνες, ο κ. Βενιζέλος, απάντησε πως «οι δημοσιονομικοί μας στόχοι είναι δεδομένοι, δεν τους διαπραγματευόμαστε, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως η ύφεση επηρεάζει ως ένα βαθμό τα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε αταλάντευτα στο πλαίσιο των νόμων που ψηφίσαμε και να δώσουμε μια μεταρρυθμιστική και εκσυγχρονιστική ώθηση».

πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΓΙΑΝΝΗΣ Ι. | Αυγούστου 30, 2011 1:21 μ.μ. | Reply
Οι επιχειρήσεις που τους οφείλει το Δημόσιο (στενό & ευρύτερο) που θα το δημοσιεύουν?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο