Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Να δοθούν τα ονόματα φοροφυγάδων»

Εντολή σε υπουργούς ώστε να δημιουργηθεί αίσθημα ευνομίας στους πολίτες έδωσε ο πρωθυπουργός.

«Να δοθούν τα ονόματα φοροφυγάδων»

Εντολή σε υπουργούς ώστε να δημιουργηθεί αίσθημα ευνομίας στους πολίτες έδωσε ο πρωθυπουργός.

«Να δώσουμε στη δημοσιότητα ονόματα μεγαλοοφειλετών προς το Δημόσιο και φοροφυγάδων το ταχύτερο δυνατόν. Το ζητεί ο κόσμος και έχει δίκιο». Με τη ρητή αυτή εντολή του πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος σειρά από πρωτοβουλίες που θα μεταδώσουν στην κοινή γνώμη αίσθημα ευνομίας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, σε επίπεδο υπουργών, οι κ. Ευ. Βενιζέλος, Χρ. Παπουτσής, Μιλτ. Παπαϊωάννου και Π. Οικονόμου, υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και η κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη και ο διοικητής της ΕΥΠ κ. Κ. Μπίκας.

Μάλιστα, στόχος του επιτελείου του πρωθυπουργού είναι οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από την παρουσία του κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ στο τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας, παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν στη σύσκεψη ορισμένα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αν και όχι ο κ. Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», πέραν της δημοσιοποίησης της λίστας με τα ονόματα μεγαλοοφειλετών, που θα πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρόνο, καθώς έχουν αρθεί οι όποιες ενστάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο πλαίσιο της επιχείρησης «Kαθαρά χέρια» που επιδιώκει το Μαξίμου, έχει αποφασιστεί:

- H διασταύρωση των στοιχείων μεγαλοκαταθετών στο εξωτερικό με το «πόθεν έσχες» τους, ενώ στην τελική ευθεία μπαίνει και η υπογραφή διμερούς συμφωνίας με την Ελβετία, ώστε να καταστεί δυνατή η φορολόγηση των ποσών που νομίμως έχουν μεταφερθεί εκτός Ελλάδος.

- H αποτελεσματική παρέμβαση στο κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων.

- O εντοπισμός και η αποκάλυψη της «επώνυμης» φοροδιαφυγής.

Η προσωπική εμπλοκή του πρωθυπουργού με αποφάσεις που έχουν ως στόχο να αποκατασταθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα συνοδεύεται από μια νέα ισορροπία στον τρόπο λειτουργίας των κ. Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χάραξη και η υλοποίηση της οικονομικής πολιτικής έχει ανατεθεί εξ ολοκλήρου στον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, που βεβαίως ενημερώνει -αλλά απ' ευθείας- τον πρωθυπουργό για τις κινήσεις του.

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Παπανδρέου εστιάζει την προσοχή του: πρώτον, στην προώθηση των ελληνικών επιδιώξεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους διεθνείς παράγοντες, καθώς είναι προφανές ότι η διαπραγμάτευση για την επιβίωση της ελληνικής οικονομίας δεν ολοκληρώθηκε με τη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου, αλλά θα είναι συνεχής όσο και επίπονη το επόμενο διάστημα. Και δεύτερον, στην κινητοποίηση των λοιπών μελών της κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών του οικονομικού επιτελείου. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται και οι κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε την τρέχουσα εβδομάδα ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, με τους κ. Γ. Ραγκούση, Ανδρ. Λοβέρδο και Γ. Κουτρουμάνη.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο