Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δέκα νέα μέτρα φέρνει η Τρόικα.

Έρχεται και νέο «ψαλίδι» σε μισθούς και φοροαπαλλαγές.

Δέκα νέα μέτρα φέρνει η Τρόικα.

Έρχεται και νέο «ψαλίδι» σε μισθούς και φοροαπαλλαγές.

Μπροστά σε νέα καταιγίδα μέτρων θα βρεθούν οι φορολογούμενοι μετά τη δραματική πορεία που έχει πάρει η εκτέλεση του προϋπολογισμού, αλλά και η ένταση της ύφεσης. Στα μέτρα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, νέες περικοπές στα δώρα και τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων για τους μικρομεσαίους και αλλαγή των συντελεστών του ΦΠΑ.

Οι συνομιλίες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής της τρόικας, που έρχονται αύριο, δεν θα διεξαχθούν με τους καλύτερους όρους, καθώς οι αποκλίσεις που έχουν σημειωθεί στην επίτευξη των στόχων για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου.

Όπως γράφει σήμερα ο «Τύπος της Κυριακής», η τρόικα αναμένεται να λάβει διορθωτικά μέτρα τόσο για το φετινό προϋπολογισμό, όσο και για εκείνον του 2012.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζονται τα εξής μέτρα:
Αύξηση της προκαταβολής φόρου από 55% σε 60% ή 65% για τις ατομικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Νέα περικοπή ή κατάργηση στα υπολείμματα των δώρων των δημοσίων υπαλλήλων.
Περαιτέρω περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Νέα αύξηση φόρων στα κινητά, αλλά και τα ακίνητα.
Οριζόντιες μειώσεις στην «προσωπική διαφορά» των υπαλλήλων.
Αναμόρφωση των συντελεστών ΦΠΑ, μετά και το χάος που προκλήθηκε με την αύξηση των συντελεστών στην εστίαση.
Απολύσεις-εξπρές στο Δημόσιο, στους υπό κατάργηση φορείς.
Περικοπή φοροαπαλλαγών για όλους του φορολογούμενους.
Κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 8.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.
Επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων για εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description SCORPIOS | Αυγούστου 29, 2011 9:46 π.μ. | Reply
Καλημέρα. Μολις γύρισα...
Δεν παν να φέρει 200 μέτρα!!! Ειμαι ακόμη με το μυαλό στη παραλία...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο