Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με «κοινωνικό» συντελεστή και παλαιότητα η ρύθμιση για αυθαίρετα.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ στα πρόστιμα για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ενώ δήλωσε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό και σε περαιτέρω αλλαγές.

Με «κοινωνικό» συντελεστή και παλαιότητα η ρύθμιση για αυθαίρετα.
 
ΜΕΙΩΣΕΙΣ στα πρόστιμα για την υπαγωγή στη ρύθμιση των αυθαιρέτων ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που συζητά τις προωθούμενες ρυθμίσεις, ενώ δήλωσε ότι το υπουργείο είναι ανοιχτό και σε περαιτέρω αλλαγές.

Πλέον, προβλέπεται συντελεστής παλαιότητας των κτιρίων, αλλά και «κοινωνικός» συντελεστής. Ο τελευταίος θα αφορά τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα (ο υπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα εισοδηματικά κριτήρια), ενώ θα ισχύει και για την κύρια και μοναδική κατοικία των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ). Ο συντελεστής παλαιότητας προβλέπει ότι όσο παλαιότερο είναι το αυθαίρετο τόσο μικρότερο θα είναι και το πρόστιμο. Μεταξύ των αλλαγών είναι και αυτή που προβλέπει μειωτικό συντελεστή, όπως τον χαρακτήρισε ο υπουργός, για υπόγεια, πατάρια και σοφίτες και αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν μικρότερα πρόστιμα για την υπαγωγή στη ρύθμιση.

Αποσαφηνίζεται επίσης ότι εξαιρούνται των ρυθμίσεων τα ακίνητα που έχουν χτιστεί χωρίς άδεια πριν από το 1955 και αυτά που έχουν τακτοποιηθεί με παλαιότερους νόμους.

Κατά την εισηγητική του παρέμβαση ο κ. Παπακωνσταντίνου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαλειφθεί ο χρόνος των 20 και 40 ετών που έχει προσδιοριστεί για τη διατήρηση των εκτός και εντός σχεδίου αυθαιρέτων, ενώ ο όρος «διατήρηση αυθαιρέτων» αντικαθίσταται από τον όρο «αναστολή των κυρώσεων» προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο υπουργός δήλωσε ανοιχτός και για την απόδοση μέρους των προστίμων στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, με πρώτο το ΙΚΑ.

Ουσιαστικές αλλαγές ανακοίνωσε όμως ο κ. Παπακωνσταντίνου και στο σκέλος που αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση έργων με κεντρικό άξονα τη μεγαλύτερη «νομική ασφάλεια» για το δίκτυο Natura.

Oσον αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους, ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί και νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων, η οποία λήγει οριστικά στις 31 Οκτωβρίου. Oσοι υποβάλουν αίτηση θα κληθούν να καταβάλουν την πρώτη δόση της οφειλής έως τις 30 Δεκεμβρίου.

 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο