Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Έρχεται φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

Έως και 30 δισ. ευρώ έσοδα υπολογίζει η κυβέρνηση.

Έρχεται φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

Έως και 30 δισ. ευρώ έσοδα υπολογίζει η κυβέρνηση.

Κοντά στην επίτευξη διμερούς συμφωνίας για τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων ύψους 150 δισ. ευρώ που διατηρούν Έλληνες φορολογούμενοι σε ελβετικές τράπεζες, βρίσκονται Αθήνα και Ζυρίχη, σύμφωνα με τους Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ελβετικές Αρχές διαπραγματεύονται τη υπογραφή διμερών φορολογικών συμβάσεων, κατά το πρότυπο εκείνων που έχουν ήδη συμφωνήσει με τη Βρετανία και τη Γερμανία. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε επικοινωνία με την Ελβετίδα ομόλογό του Eveline Widmer-Schlumpf, στην οποία οποία έθεσε το συγκεκριμένο θέμα.

Η συμφωνία που εξετάζουν Ελλάδα και Ελβετία αφορά στην είσπραξη ενός ποσού από τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20%, να αποδώσει δηλαδή ένα ποσό μεταξύ των 15 και των 30 δισεκατομμυρίων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description alex60 | Αυγούστου 28, 2011 12:11 π.μ. | Reply
Το κεφάλαιο ή οι τόκοι είνα 300 δις ευρώ, ώστε με φόρο 10% ή 20% να προκύψει έσοδο 15-30 δις ευρώ;
Τους υπολογισμούς αυτούς μπακάληδες, δημοσιογράφοι ή υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών τους κάνουν;
Πιστεύω πάντως ότι ένας μπακάλης ποτέ δεν θα έκανε τέτοιο λάθος υπολογισμό.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο