Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 19,7 εκατ. ευρώ οι οφειλές τελών κυκλοφορίας.

Στα 114.625 τα αυτοκίνητα που «ξέχασα»ν να πληρώσουν από το 1997.

Τα 117.185 φθάνουν τα αυτοκίνητα για τα οποία η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών διαπίστωσε οφειλές από τέλη κυκλοφορίας για την περίοδο 1997 -2009, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου, σχετικά με την αδυναμία είσπραξης τελών κυκλοφορίας από τις ΔΟΥ.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το σύνολο της βεβαίωσης μέχρι την 5.3.2010 ανέρχεται στο ποσό των 27.685.255,52 ευρώ και το συνολικό ποσό των εισπραχθέντων έναντι της βεβαίωσης αυτής μέχρι και την 20.7.2011 ανέρχεται στο ποσό των 12.984.071 ευρώ, δηλαδή οφείλονται ακόμα περίπου 14,7 εκατ. ευρώ.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος που είχε καταθέσει σχετική ερώτηση, επικαλούνταν την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή σύμφωνα με την οποία από το 1995, δεν έχουν εισπραχθεί τα τέλη κυκλοφορίας 114.625 αυτοκινήτων, που οδηγούν σε απώλειες 19.738.000 ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός, ωστόσο, επισημαίνει ότι το ποσό των 19.738.000 ευρώ «δεν συνιστά απώλεια εσόδων του Δημοσίου οφειλόμενη μάλιστα σε αδυναμία είσπραξης, αλλά αποτυπώνει το ύψος του προς είσπραξη ποσού μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το οποίο μεταβάλλεται ανάλογα με το στάδιο της ακολουθούμενης από τις ΔΟΥ διαδικασίας είσπραξης των απαιτητών πλέον ποσών».

Στην επισήμανση του κ. Βελόπουλου ότι με βάση την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή υπάρχει και αμέλεια από κάποιες ΔΟΥ στην είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο, ο κ. Οικονόμου ενημερώνει τον βουλευτή ότι «το Υπουργείο Οικονομικών ενημέρωσε το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ότι έχει πραγματοποιηθεί ήδη η ολοκλήρωση του αναγκαίου νομοθετικού πλαισίου καθώς και η ολοκλήρωση των τεχνικών διαδικασιών εσωτερικού ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, οι οποίες απαιτούνται για την εξασφάλιση της αξιοπιστίας των παραγόμενων στοιχείων, για οφειλόμενα τέλη κυκλοφορίας παρελθόντων ετών»

Πηγή Newsbeast,gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο