Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο επίκεντρο η πάταξη της φοροδιαφυγής.

25 Αύγουστου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ανεβάζει «στροφές» η κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση μετά από την εντατική εργασία του προηγούμενου έτους έχει πλέον στοιχεία για τους φοροφυγάδες, ενώ έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και υπάρχει η πολιτική βούληση για δημοσιοποίηση των στοιχείων, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συντονισμός με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος απαντώντας σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στο ζήτημα της φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι η «χρυσή τομή» που αναζητά η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αφορά και όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν διοχετεύσει, φοροδιαφεύγοντας, διάφορα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχαν οι κκ. Ε. Βενιζέλος, Μ. Παπαϊωάννου, Χ. Παπουτσής, Γ. Καπελέρης και Ι. Διώτης, εξετάστηκε η καλύτερη, ταχύτερη και ευρύτερη συνεργασία των φοροδιωκτικών αρχών με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τις τράπεζες.

Ειδικότερα εξετάστηκε η δυνατότητα πρόσβασης της οικονομικής αστυνομίας στα δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών για να επιτευχθεί ο συντονισμένος έλεγχος του φορολογικού εγκλήματος.

Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων στην δίωξη του οικονομικού -εν προκειμένω- ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά και οι απαραίτητες ρυθμίσεις που πρέπει να επέλθουν στον εφαρμοστικό νόμο ώστε η οικονομική αστυνομία να μπορεί να ζητά την συνδρομή των τραπεζών - σε σχέση με το απόρρητό τους - στην περίπτωση που διαπιστώνονται φορολογικές παραβάσεις.

Πηγή newsbeast.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης