Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Στο επίκεντρο η πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ανεβάζει «στροφές» η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση μετά από την εντατική εργασία του προηγούμενου έτους έχει πλέον στοιχεία για τους φοροφυγάδες, ενώ έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και υπάρχει η πολιτική βούληση για δημοσιοποίηση των στοιχείων, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχει συνεννόηση και συντονισμός με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος απαντώντας σε ερωτήσεις για τις εξελίξεις στο ζήτημα της φοροδιαφυγής.

Σημειώνεται ότι η «χρυσή τομή» που αναζητά η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αφορά και όσους με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν διοχετεύσει, φοροδιαφεύγοντας, διάφορα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στην οποία συμμετείχαν οι κκ. Ε. Βενιζέλος, Μ. Παπαϊωάννου, Χ. Παπουτσής, Γ. Καπελέρης και Ι. Διώτης, εξετάστηκε η καλύτερη, ταχύτερη και ευρύτερη συνεργασία των φοροδιωκτικών αρχών με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και τις τράπεζες.

Ειδικότερα εξετάστηκε η δυνατότητα πρόσβασης της οικονομικής αστυνομίας στα δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών για να επιτευχθεί ο συντονισμένος έλεγχος του φορολογικού εγκλήματος.

Επίσης, εξετάστηκαν τρόποι για την επίτευξη των βέλτιστων αποτελεσμάτων στην δίωξη του οικονομικού -εν προκειμένω- ηλεκτρονικού εγκλήματος, αλλά και οι απαραίτητες ρυθμίσεις που πρέπει να επέλθουν στον εφαρμοστικό νόμο ώστε η οικονομική αστυνομία να μπορεί να ζητά την συνδρομή των τραπεζών - σε σχέση με το απόρρητό τους - στην περίπτωση που διαπιστώνονται φορολογικές παραβάσεις.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο