Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στοιχεία απόδοσης των 34 μεγάλων Δ.Ο.Υ. στο διαδίκτυο

Στοιχεία απόδοσης των 34 μεγάλων Δ.Ο.Υ. στο διαδίκτυο

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανάρτησε στο διαδίκτυο αναλυτικά στοιχεία απόδοσης των Δ.Ο.Υ. με σημαντική συνεισφορά στα έσοδα. Τα στοιχεία είναι διαθέσιμα μέσω του δεσμού http://link.minfin.gr/mdoy και αφορούν: α) στον αριθμό των προσωρινών ελέγχων ανά υπάλληλο, β) στην πρόοδο των προσωρινών ελέγχων, γ) στην προώθηση των διασταυρώσεων, δ) στα έσοδα που προκύπτουν από αυτές, ε) στην ένδειξη μη συμμόρφωσης των φορολογουμένων και στ) στον αριθμό των κατασχέσεων σε σχέση με τον αριθμό των ληξιπρόθεσμων οφειλετών.

Οι 40 πίνακες που έχουν αναρτηθεί περιλαμβάνουν για κάθε μεγάλη Δ.Ο.Υ. τα στοιχεία κάθε μήνα από την 1-1-2011 και εφεξής. Σε ξεχωριστούς πίνακες αναφέρονται τα συγκριτικά στοιχεία μηνιαίας απόδοσης για όλες τις μεγάλες Δ.Ο.Υ. Οι μετρικές απόδοσης δημιουργούνται από στοιχεία που καταχωρίζουν οι Δ.Ο.Υ. στα πληροφοριακά συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ανάρτηση των στοιχείων προάγει τη διαφάνεια στη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, καθώς επιτρέπει στους φορολογούμενους πολίτες να ενημερώνονται άμεσα για τον αριθμό των ενεργειών καταπολέμησης της φοροδιαφυγής που εκτελούνται από τις Δ.Ο.Υ., την αποδοτικότητα της κάθε Δ.Ο.Υ. στο χειρισμό των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων, καθώς και για την πορεία των αντίστοιχων εσόδων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο