Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χρυσό και κρατικές μετοχές ζητά η Γερμανία για δάνεια τύπου Ελλάδας.

Κατηγορηματική η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μέρκελ.

Μετοχές κρατικών εταιριών και χρυσός θα πρέπει να συνοδεύουν μελλοντικά πακέτα βοήθειας χωρών, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο και υπουργό εργασίας της Γερμανίας.

Η Ursula von der Leyen, αντίπαλος της Μέρκελ κατά τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των εγγυήσεων.

Η θέση της όμως προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία μέσω διαρροών κατέστησε σαφές ότι αποτελούν προσωπικές απόψεις της υπουργού.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Γερμανίας, επεσήμανε ότι μελλοντικές συμφωνίες για χρηματοδότηση χωρών, όπως αυτή της Ελλάδας, θα πρέπει να συνοδεύονται με εγγυήσεις σε χρυσό και κρατικές μετοχές.

«Αρκετά κράτη-μέλη καταβάλουν προσπάθειες για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Για να μπορέσουν να συνεχίσουν αυτές τις προσπάθειες όμως, μακροπρόθεσμα, χρειάζονται collateral» δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο