Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αρχίζουν οι κατασχέσεις από το ΙΚΑ.

24 Αύγουστου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το ίδρυμα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με τον κίνδυνο μη καταβολής συντάξεων
Στην εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων, όπως κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, για όσους δεν έχουν ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους αναμένεται να προχωρήσει από την 1η Σεπτεμβρίου η διοίκηση του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, καθώς το ίδρυμα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπο με τον κίνδυνο μη καταβολής συντάξεων.

Η κακή οικονομική κατάσταση του ιδρύματος επιτείνεται από τη σημαντική υστέρηση εσόδων μέσω της μηνιαίας είσπραξης εισφορών, αλλά και από την αύξηση της ανεργίας Οι κατασχέσεις θα ξεκινήσουν σε μια εβδομάδα, παρά τις δεσμεύσεις του ότι οι διαδικασίες θα ξεκινούσαν στην αρχή του καλοκαιριού.

Σημειώνεται ότι στο ΙΚΑ η μείωση των εισφορών αγγίζει το 16% και παρότι υπάρχει βελτίωση στο σκέλος των δαπανών (τον Ιούλιο η φαρμακευτική δαπάνη σημείωσε και νέα μείωση κατά 3 εκατ. ευρώ και ανήλθε στα 125 εκατ. ευρώ έναντι 128 εκατ. τον Ιούνιο), η πτώση κατά 40% της οικοδομοτεχνικής δραστηριότητας επηρεάζει έντονα τα ταμειακά διαθέσιμα του Ταμείου.

Προβληματικά εξελίσσεται και η εισροή πόρων στο ΙΚΑ από την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμής ασφαλιστικών εισφορών. Ο στόχος είσπραξης 850 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί, αφού στο επτάμηνο του 2011 έχουν εισρεύσει στα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων μόνο 410 εκατ. ευρώ.

Πηγή Newsbeast.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης