Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Και με SMS ο έλεγχος πλαστών τιμολογίων

H πανσπερμία των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που έχουν κατακυριεύσει τις συναλλαγές υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να επιστρατεύσει ακόμη και το κινητό τηλέφωνο - καιρών επιβαλλόντων - προκειμένου να προστατεύσει την αγορά...

 H πανσπερμία των πλαστών και εικονικών τιμολογίων που έχουν κατακυριεύσει τις συναλλαγές υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να επιστρατεύσει ακόμη και το κινητό τηλέφωνο - καιρών επιβαλλόντων - προκειμένου να προστατεύσει την αγορά.


Ειδικότερα, οι εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων οδήγησε τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στη δημιουργία ειδικού ηλεκτρονικού προγράμματος, που θα επιτρέπει ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο κάθε παραστατικού. Πρόκειται για το Σύστημα Πιστοποίησης Συναλλαγών «i-TAX», το οποίο μεταφέρει τα στοιχεία της συναλλαγής στη βάση δεδομένων του υπουργείου και διασφαλίζει την άμεση είσπραξη του ΦΠΑ, «καθαρίζοντας» - ταυτοχρόνως - την αγορά από τη λαίλαπα των πλαστών τιμολογίων.


Με το νέο σύστημα, για κάθε στοιχείο που εκδίδει κάποιος επιτηδευματίας θα δημιουργείται μοναδικός αριθμός στοιχείου με συνεχή αρίθμηση. Κατ αυτόν τον τρόπο η βάση δεδομένων, που συγκεντρώνει και επεξεργάζεται τα δεδομένα κάθε συναλλαγής, γνωρίζει τον αριθμό του τελευταίου στοιχείου που έχει εκδώσει ένας επιτηδευματίας και αναμένει να λάβει το επόμενο στοιχείο το οποίο θα είναι αυξημένο κατά μία μονάδα. Σε κάθε άλλη περίπτωση η συναλλαγή δεν γίνεται αποδεκτή. Η δε επαλήθευση θα μπορεί να πραγματοποιείται μέσω ενός απλού SMS, που θα περιλαμβάνει και τον αριθμό κλήσεως του αποστολέα, ενώ κάθε αριθμός κλήσεως αντιστοιχεί σε έναν μόνο ΑΦΜ.

 Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο