Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ και φορολογίας ζητούν οι παραγωγικοί φορείς

ΟI κοινωνικοί εταίροι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αναμόρφωση του νέου φορολογικού συστήματος...

ΟI κοινωνικοί εταίροι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την αναμόρφωση του νέου φορολογικού συστήματος.

 ΕΣΕΕ: «Η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλες αποσπασματικές ρυθμίσεις και αναποτελεσματικά μέτρα», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, ξεκαθαρίζοντας πως η Συνομοσπονδία «θα υποστηρίξει μια συνολική και ενιαία φορολογική αναδόμηση και όχι άλλα μπαλώματα».

Ο κ. Κορκίδης εξέφρασε την ετοιμότητα των μικρομεσαίων εμπόρων να δεχθούν «εδώ και τώρα όλες τις προϋποθέσεις που θέτει ο υπουργός Οικονομικών για τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε 20% και 10% αντίστοιχα, ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά». Ωστόσο, όπως είπε, «αμφιβάλλουμε κατά πόσο το οικονομικό επιτελείο θέλει και μπορεί να εφαρμόσει αυτά που απαιτεί».

Εκτίμησε, τέλος, ότι «και ο λογαριασμός του Σεπτεμβρίου στην παρούσα ζοφερή κατάσταση θα μείνει για άλλη μια φορά απλήρωτος, αυξάνοντας απλώς τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Ελλήνων φορολογουμένων».

 ΓΣΕΒΕΕ: Μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και των συντελεστών του ΦΠΑ ζητεί, μεταξύ άλλων, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων με τον πρόεδρό της Δημήτρη Ασημακόπουλο να επιμένει στην άμεση αναστολή της επιβολής ΦΠΑ στην εστίαση. Οι παρεμβάσεις που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ είναι η κατάργηση του φόρου πολυτελείας 10% στην παραγωγή-βιοτεχνία προϊόντων αργυροχρυσοχοΐας και δερμάτινων ειδών, η άρση των φορολογικών αντικινήτρων για την αγορά κατοικίας και ακίνητα επαγγελματικής και βιοτεχνικής χρήσης, αλλά και η κατάργηση του φόρου παρεπιδημούντων 0,5% επί του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού.

 ΕΒΕΑ: «Η κυβέρνηση οφείλει έστω και τώρα να προβεί στην πλήρη ανατροπή του φορολογικού συστήματος της χώρας και να θεσπίσει ένα απλό, σταθερό, δίκαιο και αναπτυξιακό φορολογικό σύστημα που θα αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα γενικότερου εκσυγχρονισμού, αλλά και μέσο άρσης σειράς επενδυτικών αντικινήτρων», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος.

Το ΕΒΕΑ θεωρεί ότι η αισθητή μείωση των «υπέρογκων, σήμερα, φορολογικών επιβαρύνσεων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ενθάρρυνση των επενδύσεων, την άνοδο της ζήτησης, της παραγωγής, των εξαγωγών και της απασχόλησης».

Το Επιμελητήριο ζητεί μεταξύ άλλων τη μείωση των άμεσων και έμμεσων φορολογικών επιβαρύνσεων που έχουν σήμερα καταστήσει απαγορευτική την αγορά ακινήτων και την επαναφορά του αφορολόγητου ποσού των 12.000 ευρώ.


Πηγή www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο