Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παράταση έως το τέλος του 2012 του επιτυχημένου προγράμματος του ΕΤΕΑΝ για τη δανειοδότηση επιχειρήσεων.

23 Αύγουστου 2011 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Παρατείνεται έως το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προγράμματος του ΕΤΕΑΝ «Εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών», μετά από την υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Όπως τόνισε και σε παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, με την παράταση αυτού του επιτυχημένου προγράμματος διευκολύνεται η πρόσβαση των επιχειρήσεων στη ρευστότητα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα του ΕΤΕΑΝ για την «Εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών» καλύπτει βραχυπρόθεσμες ανάγκες των επιχειρήσεων, δηλαδή αγορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων, με σκοπό την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών προς πώληση με τη χρήση μακροπρόθεσμων δανείων διάρκειας 6 ετών (με περίοδο χάριτος 2 ετών).

Σε διάστημα 12 μηνών από την έναρξη της εφαρμογής του προγράμματος έχουν εγκριθεί νέα δάνεια ύψους 102 εκατ. ευρώ σε περισσότερες από 1.560 επιχειρήσεις και έχουν επωφεληθεί όλοι οι κλάδοι της οικονομίας, πλην του πρωτογενούς τομέα, με το μέσο όρο του εγγυημένου δανείου να κυμαίνεται στις 65.000 ευρώ.

Με την παράταση αυτή επιτυγχάνεται, με χρήση αποκλειστικά εθνικών πόρων, η διατήρηση ενός μέσου διασφάλισης ρευστότητας κατά την τρέχουσα οικονομική κρίση, καθώς είναι επιλέξιμες στο Πρόγραμμα όλες οι Μικρές και Πολύ Μικρές επιχειρήσεις που εμπίπτουν στον Κανονισμό de minimis και μπορούν να λάβουν μέσω των τραπεζών δάνεια εγγυημένα από την ΕΤΕΑΝ κατά 80%. Τα δάνεια αυτά μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν οι επιχειρήσεις για την εξόφληση των προμηθευτών τους, ανώτατο επιτόκιο 6% και ανώτατο ποσό ανά επιχείρηση 300.000 €.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στην ΕΤΕΑΝ (τηλ. 210-3311201-04, www.etean.com.gr) καθώς και στις συμβεβλημένες με αυτή τράπεζες.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης