Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υπ. Οικονομικών: Διπλό ΦΠΑ στην εστίαση - Τι θα γίνει με τα αντικειμενικά κριτήρια.

Για την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων ο κ. Βενιζέλος απέρριψε το ενδεχόμενο επαναφοράς κριτηρίων παλαιού τύπου και αναφέρθηκε σε συνδυαστικά κριτήρια αλγοριθμικού χαρακτήρα ώστε να αποκαλύπτεται το πραγματικό εισόδημα

Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος μετά από τη συνάντηση που είχε με παραγωγικούς φορείς ανακοίνωσε ότι:

1. Θα ληφθεί ειδική μέριμνα για τα ενιαία πακέτα εξαγωγικού τουρισμού. Λίγο αργότερα αρμόδιο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζε ότι τα τουριστικά πακέτα all inclusive και η ημιδιατροφή από τουρίστες του εξωτερικού δεν θα επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23% αλλά θα παραμείνει ο συντελεστής 13%. Δεν θα ισχύει το ίδιο όμως εφόσον το πακέτο κλείσει Έλληνας τουρίστας μέσω ελληνικού πρακτορείου. Δηλαδή για τον ξένο τουρίστα που έχει κλείσει το πακέτο μέσω ξένου τουριστικού γραφείου θα εφαρμόζεται συντελεστής ΦΠΑ 13% και ο Έλληνας τουρίστας θα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23%.

2. Επανεζετάζονται ένας ένας οι περίπου 137 κωδικοί της εστίασης, ώστε να μην εφαρμοστεί ο συντελεστής 23% στις περιπτώσεις όπου πωλούνται τρόφιμα και η πώλησή τους δεν συνιστά εστίαση.

Το νέο τοπίο του ΦΠΑ στην εστίαση αναμένεται να ξεκαθαριστεί με διευκρινιστική εγκύκλιο.

Για την επαναφορά των αντικειμενικών κριτηρίων ο κ. Βενιζέλος απέρριψε το ενδεχόμενο επαναφοράς κριτηρίων παλαιού τύπου και αναφέρθηκε σε συνδυαστικά κριτήρια αλγοριθμικού χαρακτήρα ώστε να αποκαλύπτεται το πραγματικό εισόδημα.

Υπάρχει πλούτος πληροφοριών ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως το περιουσιολόγιο, η άρση του τραπεζιού απορρήτου, το ηλεκτρονικό πόθεν έσχες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description internet | Αυγούστου 23, 2011 8:46 π.μ. | Reply
Η μαλ..κια τους αγγιζει τα ορια επιστημονικης φαντασιας... Σε λιγο θα μας πουν οι αριστεροχειρες στο 13% οι δεξιοχειρες στο 23% η χοιρινη στα καρβουνα στο 13% η χοιρινη στο πλατο στο 23%. Εκτος κι αν συνοδευεται με ριζι που παει στο 13%. αν ο τουριστας δεν ειναι χριστιανος θα πληρωνει και το νερο με 23% ... απορω πως δεν τους εχετε πλεκωσει στο ξυλο ακομε εσεις οι Αθηναιοι.
image description AlexanderRS | Αυγούστου 23, 2011 11:52 π.μ. | Reply
χαχαχα...δεν έχουν φάει ξύλο γιατί δε ξέρουμε ακόμα αν θα υπαχθεί στο χαμηλό ή στον υψηλό συντελεστή...περιμένουμε εγκύκλιο...
image description SOYLA | Αυγούστου 23, 2011 2:36 μ.μ. | Reply
Εγκό Κρίστο μαστόρι... Ντιακοπές στο Ελλάντα με πακέτο εξοτερικό ΦΠΑ 13%. Εσύ Έλληνα κορόιντο πληρώσει 23%!!!!
image description ΤΣΑΜΠΙΚΑ ΡΟΔΟΣ | Αυγούστου 25, 2011 12:05 μ.μ. | Reply
Δηλαδή για την ίδια υπηρεσία, ο πλούσιος Ελληναράς θα πληρώνει περισσότερο από το ξένο; Μήπως εκτός από εξωπραγματικό είναι και αντισυνταγματικό; Οι φωστήρες του Υπουργείου Οικονομικών βάλθηκαν να μας αποτρελάνουν τελείως;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο