Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επανέρχεται ο φόρος υπεραξίας.

Καταργείται ο φόρος μεταβίβασης.

Την επαναφορά του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα, με ταυτόχρονη κατάργηση του φόρου μεταβίβασης (και αντικατάστασή του με ένα μικρό τέλος), εξετάζει το οικονομικό επιτελείο, στο πλαίσιο του φορολογικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο. Το κέρδος για τα δημόσια έσοδα αναμένεται να προκύψει από την εφαρμογή της αλλαγής αυτής, σε συνδυασμό με την ταχύτερη σύγκλιση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες.

Όπως δημοσιεύει το «Κεφάλαιο» η εισήγηση που δέχεται το υπουργείο Οικονομικών αφορά την επιβολή Φόρου Αυτόματου Υπερτιμήματος (ΦΑΥ) ή φόρου υπεραξίας σε όσους πωλούν ακίνητα και την αντικατάσταση του φόρου μεταβίβασης με τέλος, το ύψος του οποίου εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στο 1% - 2% και θα επιβαρύνει τους αγοραστές.

Η «λογική» του φόρου υπεραξίας είναι ότι ο ιδιοκτήτης ακινήτου κερδίζει από τη μεταπώλησή του και, συνεπώς, μέρος των «κερδών» αυτών θα πρέπει να αποδίδεται στο Δημόσιο.

Στο πλαίσιο αυτό αξιολογείται η δημιουργία κλίμακας από 10% έως 20% του φόρου υπεραξίας, που θα υπολογίζεται βάσει της συχνότητας αγοραπωλησίας και παλαιότητας του ακινήτου, ενώ προς στιγμήν δεν έχει διασαφηνιστεί το χρονικό σημείο εκκίνησης, δηλαδή από ποιο έτος απόκτησης του ακινήτου θα πρέπει να επιβληθεί το μέτρο.

πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο