Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξετάζουν «πάγωμα» του ΦΠΑ στην εστίαση.

Τα «παζάρια» με την Τρόικα για τη μείωση φόρων.

Εξετάζουν «πάγωμα» του ΦΠΑ στην εστίαση.

Τα «παζάρια» με την Τρόικα για τη μείωση φόρων.

Την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στα νεόδμητα ακίνητα και του φόρου πολυτελείας στα αυτοκίνητα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, στελέχη του οποίου σημειώνουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 23% δε θα έχει μακρά διάρκεια ζωής.

Από το περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου προκύπτει η σαφής στόχευση για την κατάργηση από 1.1.2012 των φόρων που δεν κατάφεραν να αποφέρουν ούτε ευρώ παραπάνω στο δημόσιο ταμείο.

Στο τραπέζι έχουν πέσει ήδη διάφορα σενάρια, μεταξύ των οποίων η επιβολή ειδικής εισφοράς σε σωματεία, η επιβολή ειδικού τέλους στα παράβολα και τα πιστοποιητικά, η αύξηση του φορολογικού συντελεστή στα συμβόλαια των αθλητών, η επαναφορά του χαρτοσήμου στα ενοίκια ακόμα και η επιβολή έκτακτης εισφοράς σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες, οπότε οι σχετικές εισηγήσεις θα τεθούν υπόψη του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, που θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις, πάντοτε υπό την ασφυκτική παρακολούθηση της

Τα στελέχη των δανειστών έκαναν την Πέμπτη την πρώτη τους εμφάνιση στο υπουργείο Οικονομικών και άρχισαν τον έλεγχο από τις τράπεζες. Θα ακολουθήσουν εντός της εβδομάδας νέα κλιμάκια που θα επισκεφθούν όλα τα υπουργεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις μεγάλες ΔΕΚΟ και προπάντων τη διοίκηση του νεοσύστατου ταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Η φορολογική μεταρρύθμιση θα απασχολήσει σοβαρά τους επικεφαλής των τριών αποστολών. Αφού λάβουν τις εισηγήσεις των «λογιστών» οι τρεις εκπρόσωποι, κύριοι Ματίας Μορς (Κομισιόν), Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα περάσουν, όπως συμβαίνει πάντοτε, δυο ημέρες ημέρες στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών για να «κλείσουν» την αξιολόγηση.

Στο μεταξύ οι πολίτες θα μετρούν τους μήνες ως το τέλος του έτους με τα σημειώματα της εφορίας. Στα τέλη Αυγούστου θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα σημειώματα για την έκτακτη εισφορά για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Την ίδια περίπου περίοδο, δεκάδες χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα πρώτα ειδοποιητήρια για την περαίωση «Νο 2»

Στη συνέχεια θα αποσταλούν σημειώματα για το τέλος επιτηδεύματος, ύψους 300 ευρώ σε περίπου 800.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Στο δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν αποσταλεί σε όλους τους κατόχους οχημάτων και τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2012 και επίσης η έκτακτη εισφορά για ΙΧ άνω των 1.929 κ.ε. και παλαιότητας μέχρι 10 ετών, σκάφη αναψυχής και πισίνες.

Εντός του 2011 είναι πιθανό να έχει ολοκληρωθεί τόσο η είσπραξη του ΕΤΑΚ του 2009 όσο και του ΦΑΠ του 2010.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο