Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ο τζίρος των επιχειρήσεων εμφανίζει μείωση κατά 8,8% σε ετήσια βάση

ΤHN ανησυχία της «για τις διαρκώς επιδεινούμενες εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας και ιδίως στον τομέα της επιχειρηματικότητας» εξέφρασε η Κεντρική Eνωση Επιμελητηρίων Ελλάδας σε συνάντησή της με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη...

ΤHN ανησυχία της «για τις διαρκώς επιδεινούμενες εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας και ιδίως στον τομέα της επιχειρηματικότητας» εξέφρασε η Κεντρική Eνωση Επιμελητηρίων Ελλάδας σε συνάντησή της με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μ. Χρυσοχοΐδη.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε στον υπουργό ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ Γ. Κασιμάτης, τα πλέον πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων εμφανίζει μείωση κατά 8,8% σε ετήσια και 10,2% σε μηνιαία βάση. Οι κλάδοι που πλήττονται περισσότερο είναι η ένδυση - υπόδηση, τα ηλεκτρικά είδη - επίπλωση - οικιακός εξοπλισμός και τα τρόφιμα - ποτά - καπνός, με ποσοστά μείωσης που ξεπερνούν το 15% σε ετήσια και το 20% σε μηνιαία βάση.

Για την ανατροπή της αρνητικής τάσης η επιμελητηριακή κοινότητα ζητά:

– Την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που είχε χορηγήσει το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), στο πλαίσιο της «Α και Β φάσης, εγγύηση και επιδότηση επιτοκίου για δάνεια κεφαλαίου κίνησης» σε έξι χρόνια από τρία που είναι σήμερα. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί το ύψος των εξαμηνιαίων δόσεων, καθώς οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στις περισσότερες επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις αποπληρωμής.

– Την πλήρη και ουσιαστική ενεργοποίηση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), το οποίο μέχρι στιγμής χρηματοδοτεί μόνο το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' οίκον».

– Την ουσιαστική ενεργοποίηση του νέου επενδυτικού νόμου (ν. 3908/2011), ο οποίος προς το παρόν χρηματοδοτεί μόνο ένα πρόγραμμα που αφορά στους νέους επιχειρηματίες. Παράλληλα κρίνεται επιβεβλημένη η αποπληρωμή επενδύσεων, που είχαν υλοποιηθεί υπό το καθεστώς του προϊσχύσαντος επενδυτικού νόμου.

– Την αξιοποίηση των πόρων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

– Την αύξηση της χρηματοπιστωτικής επέκτασης, καθώς συνεχίζεται η μείωση στη χορήγηση δανείων από τις τράπεζες προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Πηγή www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο