Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με ποσοστά θα αμείβονται οι «ράμπο» της εφορίας.

Θα παίρνουν προμήθεια από τα ληξιπρόθεσμα που θα εισπράττουν.

Με ποσοστά θα αμείβονται οι «ράμπο» της εφορίας.

Θα παίρνουν προμήθεια από τα ληξιπρόθεσμα που θα εισπράττουν.

Προμήθεια από τις εισπράξεις μεγαλοοφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα λαμβάνουν οι ιδιώτες οι οποίοι θα εμπλακούν στο κυνήγι για την είσπραξη εσόδων του κράτους.

Εκτός από τις εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών προχωρεί και στη σύσταση ειδικής επιχειρησιακής μονάδας είσπραξης. Η μονάδα αυτή θα είναι αποκεντρωμένη και θα είναι αρμόδια για την επιδίωξη είσπραξης μεγάλων οφειλών σε οποιοδήποτε μέρος της ελληνικής επικράτειας έχουν της έδρα τους οι οφειλέτες . Η εν λόγω ομάδα θα είναι «προικισμένη» με υπερεξουσίες.

Τη «σκυτάλη» στον έλεγχο θα πάρουν και 100 ιδιώτες - ράμπο που θα προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών και θα συνδράμουν στον εντοπισμό των 15.000 μεγάλων οφειλετών του Δημοσίου, που χρωστούν συνολικά 37 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων χρεών προβλέπει ότι καθένας από τους 100 ιδιώτες θα αναλάβει τον έλεγχο 150 μεγαλοοφειλετών (φυσικά και νομικά πρόσωπα) που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ο καθένας τους.

Όπως εκτιμάται από τα τέλη Οκτωβρίου, τουλάχιστον 30 ορκωτές εταιρείες με πιστοποίηση, αλλά ακόμη εισπρακτικές και δικηγορικές εταιρίες θα αναλάβουν να εντοπίσουν τους 14. 700 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου που χρωστούν 37 δισ. ευρώ στο κράτος και χρησιμοποιώντας ακόμη και το δικαίωμα κατασχετηρίων θα απαιτούν να καταβάλλουν τα οφειλόμενα στις εφορίες.

Σειρά για έλεγχο από ειδικές «ομάδες κρούσης» της εφορίας, παίρνουν μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων, μεγαλο-οφειλέτες αλλά και οι 1.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, με βάση το νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα ελέγχων που καταρτίζει το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι το υπουργείο Οικονομικών θέτει νέους στόχους και ευελπιστεί να ελέγξει επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 40 εκατ. ευρώ, φορολογούμενους με οφειλές που ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ και μεγαλοϊδιοκτήτες με ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη του 1 εκατ. ευρώ.

Ψηλά στη λίστα προς έλεγχο βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο των ακινήτων που, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων, συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΒΑΓΓΕΛΗΣ Α. | Αυγούστου 18, 2011 11:43 μ.μ. | Reply
Γιατί αυτοί που χρωστάνε στο Δημόσιο έχουν δώσει την εντύπωση ότι κρύβονται; για να τους ανακαλύψουν οι .....ράμπο. Κι οι υπερεξουσίες που θα έχουν θα είναι ποιές .....θα δέρνουνε μήπως κιόλας; ......άχ ....έχει χαθεί η μπάλα από καιρό αλλά ποιός έχει τα κότσια να τρέξει να την πιάσει στην κατηφόρα!!! Κι είναι σίγουρο ότι θα την πατήσουν οι αδυνατούντες να πληρώσουν (που τους βάζουμε στο ιδιο τσουβάλι με τους φοροδιαφεύγοντες) διότι οι φοροφυγάδες φροντίζουν πάντα να είναι <<εντάξει>> στις υποχρεώσεις τους....!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο