Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στόχος το ηλεκτρονικό τιμολόγιο να τεθεί σε ισχύ το α' 2μηνο 2012

ΣE δημόσια διαβούλευση θα τεθεί το ενιαίο πρότυπο του ηλεκτρονικού τιμολογίου, ενώ θα λειτουργήσει ένα forum για τον εντοπισμό και την άρση εμποδίων ένταξης στο σύστημα αυτό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε σε όλους τους φορείς του επιχειρηματικού κόσμου το Yπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης...

ΣE δημόσια διαβούλευση θα τεθεί το ενιαίο πρότυπο του ηλεκτρονικού τιμολογίου, ενώ θα λειτουργήσει ένα forum για τον εντοπισμό και την άρση εμποδίων ένταξης στο σύστημα αυτό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε σε όλους τους φορείς του επιχειρηματικού κόσμου το Yπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η βούληση της πολιτείας είναι από το πρώτο δίμηνο του 2012 όλες οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων και του συνόλου του δημόσιου τομέα (στενού και ευρύτερου) να γίνονται υποχρεωτικά με ηλεκτρονικά τιμολόγια.

''Τα οφέλη που αναμένονται από την εν λόγω δράση ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού των δομών της κρατικής μηχανής είναι πολλαπλά, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η μείωση του κόστους τιμολόγησης, αποθήκευσης, αρχειοθέτησης και διαχείρισης, καθώς και η μείωση της γραφειοκρατίας και της εμπλοκής του κράτους'', σημειώνεται στη σχετική επιστολή του υπουργείου. Επίσης, επισημαίνεται ότι ενθαρρύνεται η εμφάνιση και λειτουργία νέων υπηρεσιών, όπως η ηλεκτρονική παραγγελιοληψία, οι ηλεκτρονικές πληρωμές, η ηλεκτρονική αποθήκευση και αρχειοθέτηση, με προφανή τα πλεονεκτήματα για την αγορά εργασίας, το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας ευκαιρίας και την ώθηση και διεύρυνση των επιχειρηματικών δικτύων συνεργασίας.

Για τον σκοπό αυτό, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός στη διαδικασία καθιέρωσης της ηλεκτρονικής τιμολόγησης, παρέχοντας άμεση και διαρκή ενημέρωση προς όλους τους ενδιαφερόμενους και στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια μετάβασής τους στη νέα πραγματικότητα οικονομικών συναλλαγών, που συμβαδίζει με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Eνωσης, στο πλαίσιο της κοινωνίας της πληροφορίας.

Πηγή www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο