Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Δε βλέπω να μακροημερεύει το 23% στο ΦΠΑ»

Αισιόδοξος δηλώνει ο Π. Οικονόμου για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

«Δε βλέπω να μακροημερεύει το 23% στο ΦΠΑ»

Αισιόδοξος δηλώνει ο Π. Οικονόμου για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων.

«Οποιαδήποτε απόφαση διορθώνει παραλήψεις του παρελθόντος, οι οποίες οδήγησαν στη δυσάρεστη κατάσταση που ζήσαμε τα τελευταία 4-5 χρόνια, νομίζω πρέπει να τις υποδεχόμαστε με καλή διάθεση», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 97,2 ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Παντελής Οικονόμου, ερωτηθείς για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί.

Απαντώντας στο αν προσδοκούσε κάτι περισσότερο είπε πως «οι ταχύτητες στην Ευρώπη είναι αυτές. Ανοίγει ο δρόμος για μια πιο ουσιαστική συζήτηση. Εγώ θα έλεγα ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα στο 2012 μπορούμε να έχουμε και αυτό το Ευρωομόλογο, στο πλαίσιο της συζήτησης που άνοιξε, διότι αυτό είναι το ανοιχτό θέμα που θα οριστικοποιήσει τη λύση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης και που θα επισφραγίσει την επιτυχία που είχαμε και εμείς ως χώρα τον Ιούλιο».

Σχετικά με το ΦΠΑ, είπε ότι «τον Οκτώβριο θα το συζητήσουμε σε άλλη βάση. Αν θέλετε να σας κάνω μια πρόβλεψη, αυτό το 23% δεν το βλέπω να μακροημερεύει. Το βλέπω πολύ υψηλό».

Σχετικά με την προσπάθεια για επαναπατρισμό 1,5 δισ. ευρώ που έφυγαν σε ξένες τράπεζες, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι δεν είναι ικανοποιημένος.

«Περιμένω περισσότερα. Περιμένω να συνεχιστεί η τάση αυτή και θα συνεχιστεί δεδομένου ότι σταδιακά αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία και άρα στο πιστωτικό σύστημα. Και περιμένω και από το πιστωτικό σύστημα στον βαθμό που οι καταθέσεις που είναι ένα βασικό ποδάρι που στηρίζονται, πηγαίνουνε καλά , να ενεργοποιηθεί και στην κατεύθυνση τω χορηγήσεων και να εξασφαλίσει όλες τις προϋποθέσεις για να μπορεί να το κάνει. Και να το κάνει τώρα. Όχι μετά από τρία χρόνια. Μετά από τρία χρόνια θα έχει πετάξει το πουλί».

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description doctor | August 18, 2011 2:24 PM | Reply
Πρόκειται περί ηλιθίων; Περί επικινδύνων; Περί προδοτών;
Πως είναι δυνατόν και ο Βενιζέλος και ο Οικονόμου να θεωρούν άδικη την εφαρμογή του 23% και ταυτόχρονα να την εφαρμόζουν γνωρίζοντας ότι θα αποτεελειώσουν την ελληνική οικονομία;
Βέβαια ένα σύστημα για να δουλέψει προαπαιτεί πειθήνιους και ευκολόπιστους πολίτες που με την ψήφο τους το συντηρούν και το διαιωνίζουν.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο