Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο τραπέζι ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Στο τραπέζι ο φόρος χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα «μπουν στο τραπέζι» από τους υπουργούς Οικονομικών Γαλλίας, Φρανσουά Μπαρουέν, και Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτάσεις για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τον οποίο επιθυμούν τόσο το Παρίσι όσο και το Βερολίνο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, «σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που δόθηκαν από τη σύνοδο κορυφής Σαρκοζί-Μέρκελ την Τρίτη, οι Φρανσουά Μπαρουέν και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα κάνουν στις αρχές του Σεπτεμβρίου στους ομολόγους τους μια πρόταση για τη θέσπιση του φόρου στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές».

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν «πολύ σύντομα (...) για να υλοποιήσουν τις φιλόδοξες αποφάσεις που ελήφθησαν» από τον Σαρκοζί και τη Μέρκελ «πρωτίστως όσον αφορά την εναρμόνιση του φόρου στις εταιρείες» στις δύο πλευρές του Ρήνου, αλλά και για τη φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, προσθέτει το υπουργείο.

Κατά την ολοκλήρωση της διμερούς τους συνόδου κορυφής για τη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δήλωσαν ότι θα προτείνουν το Σεπτέμβριο η ΕΕ να θεσπίσει έναν φόρο στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, χωρίς όμως να αναφέρουν περισσότερες λεπτομέρειες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο