Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ρ. Ζέλικ: Οι κυβερνήσεις πρέπει να μειώσουν το χρέος τους

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ κάλεσε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ να αναζητήσουν μειώσεις του χρέους τους σε βάθος χρόνου για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση...

Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ κάλεσε τις κυβερνήσεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ να αναζητήσουν μειώσεις του χρέους τους σε βάθος χρόνου για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κρίση, αλλά δήλωσε ότι είναι νωρίς για να υπάρξει ειδική δράση από την ομάδα των 20 (G 20) μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

    «Είμαστε σε ένα στάδιο, όπου οι εθνικές κυβερνήσεις της Ευρώπης πρέπει να λάβουν αποφάσεις», δήλωσε ο κ. Ζέλικ στην Καμπέρα της Αυστραλίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερ, προσθέτοντας ότι οι αποφάσεις θα αφορούν «όχι μόνο τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, συχνά με τη βοήθεια των κεντρικών τραπεζών, αλλά και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες».

    Ο κ. Ζέλικ τάχθηκε υπέρ της προώθησης μίας ατζέντας για το ελεύθερο εμπόριο, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο αύξησης του προστατευτισμού, καθώς οι χώρες επιδιώκουν να επιλύσουν την κρίση χρέους τους.

Πηγή www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο