Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ντάνιελ Γκρος : "Η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει αν η Ιταλία ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας"

"Η τρέχουσα κρίση είναι πολύ επικίνδυνη" σημειώνει ο διευθυντής του κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων , Γερμανός οικονομολόγος, Ντάνιελ Γκρος και προειδοποιεί ότι "αν η Ιταλία ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει". Ο οικονομολόγος σε συνέντευξή του ...

"Η τρέχουσα κρίση είναι πολύ επικίνδυνη" σημειώνει ο διευθυντής του κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων , Γερμανός οικονομολόγος, Ντάνιελ Γκρος και προειδοποιεί ότι "αν η Ιταλία ακολουθήσει το δρόμο της Ελλάδας, η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει".

    Ο οικονομολόγος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη ένδειξη της κρίσης .

    Επίσης αναφέρει ότι " δεν κινδυνεύει το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης της χώρας αρκεί η χώρα μας να μην αποτύχει στους συμπεφωνημένους οικονομικούς στόχους. "Η Ευρώπη δεν θα κάνει πίσω σε μια τέτοια συμφωνία. Αν η Ελλάδα τηρήσει τις υποχρεώσεις της , το ίδιο θα κάνει και η ΕΕ" σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με το διευθυντή του κέντρου Ευρωπαϊκών Μεταρρυθμίσεων, δεν είναι λύση η αύξηση των αποθεματικών του EFSF. Όπως αναφέρει , σε περίπτωση που ενταχθούν στο μηχανισμό η Ιταλία και η Ισπανία , τότε οι δυο αυτές χώρες δεν θα είναι διαθέσιμες ως εγγυητές του efsf με αποτέλεσμα η Γαλλία και η Γερμανία να επωμιστούν το βάρος και ίσως τελικά χάσουν και αυτές την υψηλή αξιολόγηση ΑΑΑ. Ως καλύτερη λύση αντιτείνει την αναχρηματοδότηση του efsf από την ΕΚΤ.

Πηγή www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο