Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πάνω από 19.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή στο ΣΔΟΕ.

Πήρε «φωτιά» το ειδικό τηλεφωνικό νούμερο, που δεν προλαβαίνει να καταγράφει .

Πάνω από 19.000 καταγγελίες για φοροδιαφυγή στο ΣΔΟΕ.

Πήρε «φωτιά» το ειδικό τηλεφωνικό νούμερο, που δεν προλαβαίνει να καταγράφει .

Ολοένα και περισσότεροι Ελληνες πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, όπως αποτυπώνεται και από την αλματώδη ανάπτυξη του αριθμού των τηλεφωνημάτων που δέχονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί για ανάλογες καταγγελίες.

Ειδικά ο τηλεφωνικός αριθμός 1517 του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) καλείται ολοένα και πιο συχνά. Το 2008, την πρώτη χρονιά που λειτούργησε, δέχθηκε 4.000 κλήσεις. Το 2009 είχε μια μικρή αύξηση, στις 4.500. Το 2010, χρονιά όξυνσης της κρίσης στην Ελλάδα και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για τα ζητήματα της φοροδιαφυγής, ο αριθμός των καταγγελιών εκτοξεύθηκε στις 18.500 - 19.000. Το 2011 κινείται με τους ίδιους υψηλούς ρυθμούς, καθώς μέχρι τον Ιούλιο το ΣΔΟΕ έχει δεχθεί 7.500 καταγγελίες - ενημερώσεις, περίπου όσες και πέρυσι το ίδιο διάστημα.

«Αφορούν κυρίως μη έκδοση αποδείξεων από διάφορα καταστήματα. Ακολουθεί η μη έκδοση αποδείξεων από γιατρούς, δικηγόρους και επαγγελματίες. Και βέβαια έχουμε και τις πιο βαριές υποθέσεις. Με τη βοήθεια αυτών έχουμε ανακαλύψει πάρα πολλές αποθήκες με παράνομα εμπορεύματα, εκατομμύρια τεμάχια σε ρούχα, «κινέζικα'' κ. λπ., αλλά και καύσιμα», λέει στην «Κ» ο κ. Νικόλαος Λέκκας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ.

Οι καταγγελίες στο ΣΔΟΕ μπορούν να γίνουν με τρεις τρόπους, ωστόσο το 80% - 90% προέρχεται από τηλέφωνα και ηλεκτρονικά μηνύματα.

πηγή  καθημερινή
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο